Oorlogsverslaggever Arnold Karskens komt met eigen omroep

Arnold Karskens
Arnold Karskens

Nederland krijgt er wellicht een nieuwe omroep bij: ”Ongehoord Nederland” Het is een initiatief van oorlogsverslaggever Arnold Karskens. Zijn doel is: een stem geven aan mensen die staan voor gezond verstand en eigen cultuur.

‘’Ongehoord Nederland’’ is volgens Arnold Karskens ‘’een logisch gevolg van het alsmaar linkser worden van de NPO. Vooral de NOS draait en liegt er lustig op los.’’.

Cultuur onder Vuur
Ik ontmoette Arnold Karskens voor het eerst tijdens het congres Cultuur onder Vuur op 19 oktober in de Philharmonie van Haarlem. Ik mocht hem meteen om zijn jovialiteit, oprechtheid maar vooral ook om de moed om eerlijk voor zijn mening uit te komen. Gewoon recht voor zijn raap.
Hij schimpt op het huidige nieuwsjournaal. ‘’Ze vertekenen het nieuws en zijn stuitend eenzijdig. De gewone Nederlander wordt er weggezet als racist en uitgelachen.’’ Hij somt op:
● Ze besteden veel meer aandacht aan foute christenen/katholieken/blanken dan aan foute moslims/zwarten;
● Ze passen geen hoor en wederhoor toe;
● Ze brengen het nieuws niet volgens de gebeurtenissen maar volgens de vooringenomen stelling van de journalist.

Zwartboek van het journaal
Met het risico voor zijn betaalde optredens voor de televisie maakte Karskens eerder een zwartboek van het journaal. Hierin beschrijft hij over wat volgens hem manipulatie, discriminatie en nepnieuws is.

PVV en FvD

Nu wil Karskens een eigen omroep. De PVV en FvD steunen hem daarbij. ‘’De nieuwsomroep is stuitend eenzijdig.’’ zegt Karskens. ‘’Baudet en Wilders komen te weinig op tv, vindt hij, en als ze wel op tv komen worden ze ‘schofterig behandeld’. ‘Daarom weigeren ze ook vaak bij de NPO te gaan zitten.’
Ongehoord Nederland is niet links of rechts. Ook voormalig VVD-Kamerlid Ybeltje Berckmoes en scenarist Haye van der Heyden doen mee.

‘’Ongehoord Nederland’’ beoogt:
● Het behoud van de Nederlandse cultuur (Er is niets mis met Zwarte Piet);
●Een kritische blik op de macht van de EU (‘Brussel mag niet worden gezien als de hoofdstad van Nederland’),
● Meer aandacht voor de negatieve gevolgen van migratie en eerlijker berichten over wat hij de ‘klimaatgekte’ noemt

Arnold Karskens is ervan overtuigd dat ‘’Ongehoord Nederland’’ zal worden toegelaten tot het publieke omroepbestel. ‘’Ondanks de eenheidsworst die mensen dagelijks krijgen voorgeschoteld zijn ze niet murw gebeukt door. Nee. Ze eisen hun terrein in het publieke debat terug. En daar ben ik blij om. We zijn er om gehoord te worden.’’

Grote vraag blijft: haalt hij voor het eind van het jaar de 50.000 leden. Want zoveel moeten aspirant omroepen hebben om toegelaten te worde tot het publieke omroepbestel.
‘’Natuurlijk gaan we dat halen’’, zegt Arnold Karskens vol vertrouwen. ”De stemmers op fvd en pvv en niet-stemmers zijn er ruim meer dan 50.000. Dat zijn er miljoenen. Daar zitten zeker mensen tussen die zich ook zorgen maken en daarom lid worden.”Artikel links