Op verzoek van duizenden fans komt Ted Neeley weer naar Nederland

Foto: Margot de Heide, Ted Neeley als Jesus Christ Superstar
Foto: Margot de Heide, Ted Neeley als Jesus Christ Superstar

Met uitverkochte optredens in Ahoy vierde Ted Neeley vorig jaar zijn afscheidstournee als Jesus Christ Superstar. Hij zou nooit meer optreden in Nederland. Maar zeg nooit ‘’nooit’’ tegen Ted. Op verzoek van duizenden fans treedt hij ook in 2018 op en wel van 28 maart tot en met 1 april 2018 in AFAS te Amsterdam. Op 1 december start de kaartverkoop.

Foto: Margot de Heide, Ted Neeley en ensemble
Foto: Margot de Heide, Ted Neeley en ensemble

Uitverkochte zalen, staande ovaties en lovende reacties van pers en publiek. De internationale rockopera Jesus Christ Superstar wist in 2015, 2016 én 2017 tienduizenden harten te veroveren. Daarna overstelpten duizenden fans producer TEC Entertainment met Hartverscheurende brieven en e-mails om Ted Neeley terug te halen naar Nederland.

Tja, wat doe je dan als TEC-Entertainment??
Na twee succesvolle series voorstellingen in Nederland en België, met meer dan 150.000 verkochte kaarten hoefde TEC daar niet lang over na te denken Ze besloot aan het verzoek te voldoen. De spectaculaire rockopera van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice is zeven keer te zien tijdens de Paasweek van 28 maart tot en met 1 april. Met uiteraard Ted Neeley in de hoofdrol. De kaartverkoop start op vrijdag 1 december 2017 om 10.00 uur.

Paasweek
Producent Marc Muller: “Het is altijd onze grote wens geweest Jesus Christ Superstar op te voeren gedurende de Paasweek. Toen deze mogelijkheid zich voor deed hebben we, samen met de Italiaanse producent en regisseur Massimo Piparo, contact opgenomen met Ted Neeley om hem te vragen nog één keer terug te komen naar Nederland. Daar reageerde hij heel erg enthousiast op en hij verheugt zich enorm op de voorstellingen in Amsterdam tijdens de Paasweek 2018.”

Lovende pers en publiek
De reacties van pers en publiek op de voorstellingen van Jesus Christ Superstar waren lovend: * * * * * (De Gelderlander), “Jesus Christ Superstar is overweldigend en oogverblindend ….. een lading dynamiet en een denderende scheut energie. Zelden ging een publiek zó mateloos uit hun dak” (Dagblad van het Noorden), “Neeley het onbetwistbaar middelpunt van de show” (De Volkskrant), “Overdonderende show met een super strakke rockband, wervelende dansers en uitstekende zangers” (Vrij Nederland) en “Fenomenale Jesus Christ Superstar zorgt voor kippenvel bij publiek“ (Wegener Media). En ook het publiek overstelpte de website van de musical met superlatieven als “Geweldig”, “Fantastisch” en “Kippenvel”.

Jesus Christ Superstar
De wereldberoemde rockopera vertelt het verhaal over de laatste week uit het leven van Jezus, gezien door de ogen van zijn beste vriend en verrader Judas. Het muzikale meesterwerk van Andrew Lloyd Webber, de aangrijpende teksten van Tim Rice en de unieke vertolking van Ted Neeley vormen een onvergetelijke ervaring, die wordt ondersteund door dertig castleden en een live orkest.

Aangrijpend verhaal
Jesus Christ Superstar
is een aangrijpend verhaal dat nog steeds eigentijds is, met geweldige songs als ‘I Don’t Know How To Love Him’, ‘Superstar’ en het fenomenale ‘Gethsemane’. Deze grootschalige Engelstalige productie van Jesus Christ Superstar wordt geregisseerd door de Italiaanse ster-regisseur Massimo Piparo en is geïnspireerd op de verfilming van Jesus Christ Superstar uit 1973, waarin Ted Neeley schitterde in de titelrol. In mei van dit jaar was een bijzondere versie van deze rockopera te zien in de Rotterdam Ahoy met als gastartiesten Yvonne Elliman en de onlangs overleden Barry Dennen.

Speeldata:

zijn vanaf vrijdag 1 december 2017 te bestellen via

Artikel links