Opbouw van de moestuin planken, turfmolm, compost en houtsnippers word

Wij zijn perfect door Van Doorn in Soest geholpen! Peter heeft berekend hoeveel houtsnippers we nodig hebben, tips gegeven en om 12:00 werd al het materiaal netjes bij de tuin aangeleverd.


Moestuinbakken maken
Eerst heb ik alle planken vervoerd en deze los tegen elkaar aan geplaatst. Op die manier kon ik goed zien welke ruimte de Makkelijke Moestuinbakken innemen. Daarna was het een kwestie van alle planken goed voorboren en de schroeven erin draaien. Ik heb op iedere kant een schroef boven, in het midden en onder. Bij de kleinere bakken gebruik ik maar twee schroeven maar heb ik toch alvast het middelste gat voorgeboord. Zo makkelijk is het! Je kunt de onderkant van de bak nog met worteldoek bedekken maar onze bakken staan op worteldoek dus dat is niet nodig.

Tuinders
Daar waar ik mijn inschatting was dat tuinders vrij starre opvattingen over tuinieren zouden hebben blijkt het tegenovergestelde waar. Iedereen komt een praatje maken, geeft tips, heeft interesse, deelt zaden, stekjes en gereedschap. John de Mol had van een moestuincomplex Utopia moeten maken want iedereen helpt elkaar.