Open je hartzing online mee met het Hallelujah van Nederlandse Reisope

De Meezing Messiah in Carré van de Nederlandse Reisopera kon in december 2020 helaas niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Nu organsieren ze online met zoveel mogelijk amateurzangers Händels prachtige koorstuk Hallelujah met Pasen toch laten klinken. Dus: open je hart en zing mee!

Foto, Anita Romita, Meezing Messiah 2019
Foto, Anita Romita, Meezing Messiah 2019

In februari en maart kunnen zangliefhebbers met een tutorial van dirigent Klaas-Jan de Groot en met koorleden van Consensus Vocalis thuis hun zangpartij van het prachtige Hallejah-koor uit Händels oratorium Messiah instuderen.
Met behulp van oefenmp3’s, tutorials en een live Zoomrepetitie begin maart per stemgroep kunnen amateurzangers thuis hun partij oefenen. Ook als je geen koorervaring hebt kun je meedoen. Meedoen is gratis . Deelnemers kunnen tot eind maart een eigen video met hun eigen zang op hun mobieltje opnemen en die naar ons toesturen. Van alle inzendingen maken wij één grote videoclip, die met Pasen online gaat.

Dirigent Klaas-Jan de Groot
Dirigent Klaas-Jan de Groot is dit jaar voor het eerst verbonden aan onze Meezing Messiah en dus ook dit Meezing Hallelujah. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Royal Welsh College of Music & Drama in Cardiff. Sinds het seizoen 2016-2017 werkt hij bij het Koor van De Nationale Opera als assistent-koordirigent.

Vier stemgroepcoaches
Het koor Consensus Vocalis doet dit jaar ook weer mee. Zij hebben alle oefenpartijen van het Meezing Hallelujah voor ons ingezongen. Vier koorleden fungeren als ‘stemgroepcoaches’ voor alle meezingers: ze helpen je met het instuderen thuis! De coaches zijn Alice van de Geest (sopranen), Machteld van de Putte (alten), Joost van Velzen (tenoren) en Gulian van Nierop (bassen).

Tutorials en Zoomrepetities
Na je aanmelding krijg je van ons een linkje naar een pagina waarop je de bladmuziek, een oefenmp3 en vanaf 25 februari ook de oefentutorial door Klaas-Jan de Groot voor jouw stemgroep kunt bekijken.
Je krijgt daarna ook de uitnodiging voor de Zoomrepetitie met je eigen stemgroep die onder leiding staat van de stemgroepcoach en andere zangers van Consensus Vocalis, met andere meezingers in je stemgroep. Tijdens de Zoomrepetities nemen zullen we samen inzingen, nemen we de zangpartij door en hebben we in de pauze een speciale verrassing! Aan het eind van de repetitie kun je vast een proefopname maken van jezelf met je eigen mobiele telefoon.

De Zoomrepetities zijn gepland op:
maandag 1 maart, 20.00 – 21.30 voor de sopranen, onder leiding van Alice van de Geest
dinsdag 2 maart, 20.00 – 21.30 voor de alten, onder leiding van Machteld van de Putte
woensdag 3 maart, 20.00 – 21.30 voor de tenoren, onder leiding van Joost van Velzen
donderdag 4 maart, 20.00 – 21.30 voor de bassen, onder leiding van Gulian van Nierop
Er kunnen maximaal 60 meezingers per zoomrepetitie meedoen.


Hoe kun je meedoen?
Meedoen aan het online Meezing Hallelujah is gratis. Je kunt je aanmelden door dit formulier in te vullen. Je krijgt dan binnen 24 uur van ons een mailtje met een link in je mailbox. Als je op deze link klinkt kun je de bladmuziek en een oefenmp3 downloaden, je kunt de tutorial voor jouw stemgroep bekijken en je kunt meedoen aan de Zoomrepetitie met jouw stemgroep.

Zing mee in de videoclip!
Als je je partij thuis ingestudeerd hebt, kun je een video (met een mobiele telefoon) van jezelf maken en die clip naar ons mailen of uploaden. Als je een video insturen wel heel spannend vindt, dat mag het ook een alleen een portretfoto zijn en/of een ingezongen mp3.

Je kunt je clip, foto of mp3 insturen tot en met zondag 28 maart 2021.
De Nederlandse Reisopera maakt van al die inzendingen, samen met de ingezongen partijen van koor Consensus Vocalis, van studenten van het VU-Orkest en van ons Kinderkoor, een grote videoclip die met Pasen online gaat.

Heb je vragen over dit project? Mail dan naar meezing@reisopera.nl.

Aanloop naar de Meezing Messiah in Carré op 12 december 2021!
Dit online Meezing Hallelujah is de eerste stap in de aanloop naar hopelijk weer een live meezingfestijn op zondag 12 december 2021: de zesde editie van de Meezing Messiah in Carré!
Mocht in een vol Theater Carré meezingen dan nog niet mogelijk zijn vanwege de coronamaatregelen, dan maken we er met alle meezingers thuis toch een online meezingfeest van. Hou onze website in de gaten!

Bekijk de aftermovie van de vijfde Meezing Messiah in Carré uit 2019: https://vimeo.com/488054216


Artikel links