Opnieuw inboedel Palm Invest onder de hamer

Ruim 8 maanden na de eerste openbare veiling van de door Justitie in beslag genomen inboedel van de oprichters van Palm Invest, volgt nu een nieuwe veiling. Curator Evert Baart heeft Daan Auctions verzocht om de online veiling te organiseren van de luxe goederen die in 2008 op verzoek van het Openbaar Ministerie door Justitie in Frankrijk en Monaco in beslag zijn genomen.

cartier horloges palm invest veiling

Het assortiment bestaat uit diverse luxe horloges en manchetknopen van gerenommeerde merken als Audemars Piguet, Rolex, Franck Muller en Cartier. De nieuwprijs van de te veilen goederen bedraagt ruim EUR 525.000. Voor de ware liefhebber is deze veiling dan ook een unieke gelegenheid om een horloge (limited edition) uit het topsegment te bemachtigen. Bieden werkt simpel, het aanmaken van een gratis account op DaanAuctions.com volstaat om deel te nemen aan de veiling. Bieden kan tot en met 8 september 2011.

Compensatie
Met het verkopen van de activa van Palm Invest hoopt Curator Evert Baart de beleggers iets terug te laten zien van hun investeringen. Op deze veiling worden de activa geveild die door de Monegaskische autoriteiten en met behulp van Danny Klomp en Remco Voortman zijn vrijgegeven. Curator Evert Baart: “Het betreft een aanzienlijk aantal horloges en sieraden die in 2008 in Monaco in beslag zijn genomen en op verzoek van het Openbaar Ministerie zijn vrijgegeven”.

Peter Roodhart van DaanAuctions: “De eerste veiling was een doorslaand succes. De stukken die in deze veiling ter bod komen hebben in totaal een nieuwwaarde van ruim een half miljoen euro en er zitten een aantal unieke collectors items tussen zoals een gouden horloge ingezet met bijna 600 briljanten”.

Over Palm Invest
In 2006 richtten Danny Klomp en Remco Voortman beleggingsfonds Palm Invest op. Bedoeling was met het fonds te investeren in de aankoop van appartementen en villa’s op de Palmeilanden in Dubai. De minimuminleg van het fonds bedroeg EUR 50.000,-, waardoor het buiten het toezicht van de AFM viel. Op 14 november 2007 werd door Bartels Advocaten aangifte tegen Palm Invest gedaan. Volgens het advocatenkantoor zou het beleggingsfonds zich schuldig maken aan fraude. Maandag 21 januari 2008 viel de FIOD binnen bij acht bedrijfspanden van Palm Invest en bij de huizen van de directieleden in het Gooi en Monaco. In totaal zijn er vijf aanhoudingen verricht en is er beslag gelegd op luxegoederen en de boekhouding. De directieleden werden verdacht van verduistering, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. In de zaak Palm Invest is 5 jaar gevangenisstraf geĆ«ist; de rechter heeft de heren Klomp en Voortman 3,5 jaar gegeven, met aftrek van voorarrest.