Oudste profvoetballer ter wereld verlengt contract

De bijna 51-jarige Kazuyoshi Miura tekende donderdag een nieuw contract bij Yokohama FC, een club uit de tweede divisie van Japan. Dit wordt voor Miura het 33e seizoen als profvoetballer.

89 interlands
Miura volgde vorig jaar de Engelse legende Sir Stanley Matthews op als oudste profvoetballer ooit. Hij maakte in 1986 zijn professionele debuut bij het Braziliaanse Santos en voetbalde later in Europa voor het Italiaanse Genoa en het Kroatische Dinamo Zagreb. Miura kwam tussen 1990 en 2000 ook uit voor zijn land Japan. In totaal speelde hij 89 interlands waarin hij 55 keer scoorde. Voor het WK 1998 werd hij gepasseerd omdat hij in de ogen van de toenmalig bondscoach te oud was, ondanks zijn 14 goals in de kwalificatiereeks.

‘Met mijn hart’
In 2006 begon hij bij zijn huidige club Yokohama FC. Vorig seizoen speelde hij elf competitiewedstrijden en scoorde hij een keer. Met die goal werd hij de oudste scorende prof ooit. “Ik speel altijd met mijn hart, zie altijd nieuwe uitdagingen en denk zelfs dat ik nog elk seizoen kan leren”, aldus Miura na zijn contractverlenging tegen lokale media.

Bron: NU.nlVoetbalzone.nl