Overleven deze drie papas het een maand lang zwanger te zijn

Drie papa’s dragen een maand lang een pak met een dikke buik van 15 kg en zwangere borsten om te begrijpen wat vrouwen ervaren tijdens de laatste fase van de zwangerschap. Het pak mag alleen tijdens het douchen uit. De mannen willen met deze actie hun nieuwe boek ‘The book of mums’ promoten. Op Moederdag – 15 maart – mag het pak weer voorgoed uit.
Online dagboeken
De drie ‘zwangere’ Britten Jason Bramley (44), Steve Hanson (46) en Jonny Biggins (45) houden op YouTube dagelijks online dagboeken bij. In de video’s kun je ze onder meer zien worstelen om in slaap te komen.

Empathisch buikje
Ze noemen hun zwangerschapspak een ‘empathisch buikje’. De nepbuik is speciaal gemaakt om op de blaas, maag en longen te drukken. Zo kunnen ze ervaren hoe het is als een buik je in de weg zit en je een constante drang hebt om te moeten plassen.

Net zo welkom als een scheet in een ruimtepak
De mannen waren het al snel zat maar moeten nog even tot 15 maart. Hanson zegt nu al enorm veel respect te hebben voor alle zwangere vrouwen. Hij vond zijn borsten aanvankelijk een plezierige nieuwigheid maar dat lolletje ging er snel af. Hij meldt: ‘Mijn borsten zijn net zo welkom als een scheet in een ruimtepak’. Hij snakt naar een goed advies om met al die bulten een goede nachtrust te krijgen.

Niet geschikt voor mannen
Ook Bramley klaagt steen en been. Biggins is verbaasd dat de uitdaging zo moeilijk is en zegt nu al overtuigd te zijn van het feit dat deze hele beproeving niet geschikt is voor mannen.

Bron: The TelegraphThe book of mums