Parkstad Ballon Festival bij Kasteel Hoensbroek 9, 10 en 11 september

Lifestyle > Uitgaan & Cultuur

(798 artikelen)

Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 september vindt het Parkstad Ballonfestival plaats op het domein Kasteel Hoensbroek. Dit spectaculaire festival is leuk voor jong en oud en is gratis toegankelijk. Bovendien is op zaterdag- en zondagavond het Zandsculpturenfestival voor slechts € 2,50 per persoon te bezoeken (normaal € 7,50).

parkstad ballonnenfestival

Luchtballonnen Festival – programma


Naast het opstijgen van vele luchtballonnen (elke dag vanaf 17.30 uur) zijn iedere dag onder meer parachutistenlandingen te zien en is er een ballonnenwedstrijd voor kinderen. Bezoekers zien ook “special shapes”; dit zijn luchtballonnen met een bijzondere vorm. Vrijdag wordt het festival om 17.30 uur geopend door wethouder Fred Gillissen. Op zaterdag 10 september is er een gratis optreden van Angelina (19.00 uur) en op zondag 11 september een gratis optreden van Frans Croonenberg (19.30 uur).

Mee in een luchtballon?
De toegang tot dit ballonnenevenement is gratis. Meevaren in een ballon kan tegen een voordelig festivaltarief (volwassenen € 185,- p.p., kinderen € 125,- p.p.). Wilt u mee in een luchtballon, dan kunt u dagelijks ter plaatse de ballonvaart boeken. Het evenement wordt georganiseerd door de Stichting Parkstad Ballonfestival en vindt plaats in de weilanden naast Kasteel Hoensbroek.

Superkorting Zandsculpturen Hoensbroek
Op het domein Kasteel Hoensbroek vindt tevens het grootste zandsculpturen festival van Europa plaats. Voor even zijn de Eiffeltoren, de Sagrada Familia en de Keulse Dom verhuisd naar Hoensbroek… in zand weliswaar. Voor het bezoeken van het Zandsculpturen Festival betaalt u tijdens het Ballonfestival op zaterdag 10 en zondag 11 september (tussen 17.30 en 21.00 uur) slechts € 2,50 (normaal € 7,50).

Prijzen informatie
De entree tot het Parkstad Ballon Festival is gratis. Het Zandsculpturen Festival is tegen de speciale aanbiedingsprijs van € 2,50 te bezoeken (op 10 en 11 september van 17.30 – 21.00 uur). Voor info en boekingen kunt u contact opnemen met: European Balloon Company 045 – 57 42 440. info@ebc-ballon.nl. www.parkstadballonfestival.nl.