Paul Witteman stopt met Podium Witteman

V.l.n.r. Mike Bodde, Paul Witteman en Floris Kortie
V.l.n.r. Mike Bodde, Paul Witteman en Floris Kortie

Paul Witteman stopt na dit seizoen met het programma Podium Witteman. De laatste uitzending van dit seizoen is te zien op zondag 15 mei om 18.15 uur, NPO 2.

Na acht succesvolle seizoenen stopt Paul Witteman met het klassieke muziekprogramma Podium Witteman. Dankzij Paul Witteman is de klassieke muziek een belangrijk ankerpunt geworden op de Nederlandse televisie. Paul gaat er dan ook vanuit dat deze belangstelling voor klassieke muziek bij de Publiek Omroep zal blijven.

Paul Witteman: “Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van een programma dat me dierbaar is. Ik heb besloten te stoppen omdat het er een goed moment voor is aan het einde van het seizoen en je niet te lang door moet gaan. Bovendien wil ik ruimte maken voor andere werkzaamheden die ongetwijfeld in het verlengde zullen liggen van mijn passie voor klassieke muziek.

NTR-mediadirecteur Willemijn Francissen: “Podium Witteman is ooit ontstaan vanuit de liefde van Paul Witteman voor klassieke muziek. Deze liefde heeft vorm gekregen in een programma dat acht seizoenen lang elke zondag op NPO2 vele, vaak trouwe kijkers, heeft doen genieten van klassieke muziek en alles wat musici en andere liefhebbers hierover kwamen vertellen. In al die jaren heeft Paul als boegbeeld van het programma een onuitwisbaar stempel gezet op de klassieke muziekprogrammering van de NTR en de Publieke Omroep.”

Belangrijke periode

Paul kijkt terug op een belangrijke periode in zijn leven waarin hij zijn passie en vakmanschap heeft kunnen combineren. Hij heeft op de zondagmiddag een wervelend podium gecreëerd voor klassieke muziek met spannende uitstapjes naar pop, jazz en wereldmuziek. Het programma is op deze manier uitgegroeid tot een vaste waarde, ook als podium voor jong talent. NTR is met de NPO in gesprek over de opvolging van Podium Witteman.

Podium Witteman omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, wereldmuziek, of jazz. Met ruimte voor bijzondere verhalen, jong talent en optredens van topmusici. Het NTR-programma wordt wekelijks uitgezonden op NPO 2, live vanuit De Hallen in Amsterdam.