Peters dagboek Koos H. eist 1 miljoen euro per overtreding

Peters dagboek: Koos H. eist 1 miljoen euro per overtreding

_
  Nieuws, weer & verkeer (42)

Er is veel te doen over de verboden uitzending van Peter R. de Vries over seriemoordenaar Koos H. De rechter oordeelde dat de privacy van deze crimineel zwaarder weegt dan het maatschappelijk belang van de uitzending. Peter houdt op zijn eigen website een dagboek bij. Hierin geeft hij uitgebreid aanwoord op deze affaire.

“Onze uitzendingen over seriemoordenaar Koos H. worden meer en meer een nationale affaire. De Telegraaf opende vanmorgen met het nieuws dat H. een dwangsom eist van één miljoen euro per overtreding bij nieuwe uitzending, die uiteindelijk kan oplopen tot vijftien miljoen euro maximaal.

De lustmoordenaar zou in dat geval multimiljonair worden, aldus de krant. Zover zal het natuurlijk niet komen. De eis doet een beetje lachwekkend aan. Maar goed, anderen zullen misschien wel zeggen dat ik het er zelf naar gemaakt heb door het vonnis van de Amsterdamse voorzieningenrechter te trotseren. Toen was de dwangsom nog 15.000 euro. Ik denk dat het bij het nieuwe kort geding, dat morgen of overmorgen dient, bomvol zal zitten.”

Lees de rest van het artikel op de website van Peter R. de Vries

Wat vindt u van deze affaire?
Geef hieronder uw reactie en breng uw stem uit op het forum.

Geplaatst door Vijftigplusser
14 april 2010 13:56
257 keer bekeken.