Petitie van 50PLUS voor jong n oud Pensioenen moeten weer op Peil

In een brief aan minister Koolmees vraagt 50PLUS drie dingen: pensioenkortingen definitief van de baan, de pensioenen worden geïndexeerd en het koopkrachtverlies van 20 procent wordt gerepareerd. 50PLUS roept alle Nederlanders op, jong én oud, om deze eisen te steunen door een petitie te ondertekenen.

Liane den Haan, lijsttrekster 50PLUS, foto Patricia Steur
Liane den Haan, lijsttrekster 50PLUS, foto Patricia Steur

Liane den Haan, lijsttrekker van 50PLUS: “We geven bij minister Koolmees aan dat de uitholling van de koopkracht van het pensioen alle Nederlanders raakt. Gepensioneerden voelen dat elke dag opnieuw. Werkenden die pensioen opbouwen nu nog niet, maar bij hun pensionering wel. Daarom is nu actie voeren erg belangrijk voor élke Nederlander die een pensioen geniet of opbouwt!”

Dreiging moet verdwijnen

“De constante dreiging van kortingen op de pensioenen moet voorgoed verdwijnen,” aldus Liane den Haan. “Dus niet nu als verkiezingsstunt van minister Koolmees, maar definitief! We eisen ook dat het koopkrachtverlies van 20 procent dat gepensioneerden hebben geleden, wordt gerepareerd. Wij gaan ons niet rijk rekenen, want dan hebben onze kinderen en kleinkinderen geen pensioen meer. Maar waar we zeker mee stoppen, is onszelf arm rekenen met een extreem laag gehouden rekenrente. Dat is het eerlijke verhaal, dat is wat 50PLUS wil! We vragen alle Nederlanders om onze actie te steunen, want dit raakt iedereen! Als we samen strijden, komt ons pensioen weer op peil!”

Recht op een stabiel pensioen
Mensen hebben jarenlang voor hun pensioen gespaard of werken daar nog voor. Maar het trieste feit is dat pensioenen al 20 procent aan koopkracht hebben verloren. 50PLUS vindt dat de waardedaling van de huidige én toekomstige pensioenen moet stoppen. Bij meer en meer ouderen staat het water aan de lippen. De kosten van levensonderhoud stijgen maar door. Ook voor 2021 staan weer diverse verhogingen op stapel, van de ziektekostenpremies, van de prijzen voor gas en licht, van de huren, van de gemeentelijke lasten.

Uitholling pensioen treft ook werkenden
Liane den Haan: “Als deze uitholling doorgaat, treft dat óók mensen die nu werken en sparen voor hun pensioen. Daarom strijdt 50PLUS ervoor dat pensioenen op peil worden gehouden én gebracht. Voor de gepensioneerden van nu en voor de gepensioneerden van de toekomst. We roepen alle Nederlanders, jong én oud, om mee te doen en de brief aan minister Koolmees door middel van onze petitie te ondertekenen.”

Kijk voor alle informatie op: Actie Pensioen op Peil (50pluspartij.nl)

Artikel links