Philharmonie Haarlem start kaartverkoop #3

Philharmonie Haarlem
Philharmonie Haarlem

De kaartverkoop voor muziek in de Philharmonie Haarlem is gestart. Anders dan andere jaren door alle omstandigheden. Geen brochure met vaste series, maar losse concerten. Van klassiek tot pop.

Vanaf augustus hoor je hier onder andere violiste Simone Lamsma, pianiste Anna Fedorova, singer-songwriter Rob Dekay en popmuzikant Paul de Munnik. De zalen zijn coronaproof gemaakt, intiem met voldoende afstand tussen de zitplaatsen. De komende weken zullen er steeds meer concerten in de verkoop gaan via de website. Kaarten zijn online of telefonisch te koop, maar ook op afspraak aan de kassa in de Philharmonie.


Je hoort hier van klassiek tot pop

Dit jaar is er geen brochure met de bekende klassieke series, zoals tapas en strijkers, maar gelukkig in het aanbod veel bekende namen. Zo wordt het klassieke seizoen in september geopend door niemand minder dan de Haarlemse topvioliste Simone Lamsma met prachtige werken van JS Bach voor vioolsolo. Verder komt ook stervioliste Lisa Jacobs samen met haar strijkensemble The String Soloists met heerlijke muziek van o.a. Haydn en Dvořák. Onze vaste partner het Nederlands Blazers Ensemble zal niet ontbreken en meester aan het klavier Anna Fedorova en harpiste Lavinia Meijer zorgen voor de nodige intimiteit. Op popgebied staan soloprogramma’s van o.a. Paul de Munnik, Shirma Rouse en Rob Dekay op het programma, maar ook jazz trompettist Michael Varekamp komt met een swingend concert.
“Ik ben blij dat we na de zomer weer prachtige concerten kunnen presenteren, wel met gezonde afstand van elkaar uiteraard. Het muziekaanbod in de Philharmonie is ook komend seizoen inhoudelijk van zeer hoog niveau en ik ben er trots op dat ieder muziekgenre langskomt. Hierdoor zijn we een muziektempel voor velen en waar iedereen dus welkom is”, aldus Edwin van Balken (algemeen directeur Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem).


Gezonde afstand

Achter de schermen is er hard gewerkt om een bezoek aan de Philharmonie zo aangenaam en veilig mogelijk te maken. De zaalcapaciteit is bijvoorbeeld flink naar beneden bijgesteld: in de Grote Zaal is normaal plaats voor 1200 mensen, nu biedt deze plaats aan 320 mensen. Daarnaast zijn verschillende ingangen gecreëerd en er staan desinfectiezuilen op meerdere punten. Met een duidelijke bewegwijzering, ontworpen door Suze Swarte en Jord Noorbeek, wordt het publiek op een gastvrije manier door de Philharmonie begeleid en kan met gezonde afstand van de ander van het concert genieten.

Kaartverkoop ook op afspraak
Het programma van de Philharmonie staat op de website en wordt stap voor stap aangevuld. Tickets zijn zowel online als telefonisch te bestellen. Mochten bezoekers liever bij de kassa advies wensen en live willen bestellen, dan kan dit van maandag tot en met vrijdag dit op afspraak. Het theateraanbod van de Stadsschouwburg zal vanaf 16 juli bekend worden en vanaf dan in de verkoop gaan.


Wat
Kaartverkoop muziekprogramma in de Philharmonie Haarlem gestart
Waar Philharmonie Haarlem
Wanneer Programma start vanaf augustus 2020


Artikel links