Playa Montroig Spanjes beste campingresort

 tapas in Playa Montroig
tapas in Playa Montroig

Aardse Paradijsjes. Ze bestaan echt. Neem nu Playa Montroig aan de Costa Dorada in Spanje. Door de ADAC-campinggids en de ANWB bekroond tot de beste camping van 2014 won ze op 26 mei 2014 de award voor excellente services en internationale projectie. Sommige gasten verblijven er een paar weken, andere een paar maanden. Maar wat maakt Playa Montroig tot de meest populaire camping van Spanje?

camping aan zee
camping aan zee

“Als je hier eenmaal geweest bent, dan hoef je niet verder te zoeken’, zegt Han. “Je hebt hier alles in een prachtig .resort” Vanaf het terras wijst hij op het blauwe water van het zwembad, de rode bloemen op bruggen van hout en de glijbanen in het water. Het geheel oogt als een eldorado van luxe, comfort en vooral van genieten.

Meer dan 50 jaar

Han komt hier al voor de zesde keer. “Maar een van de Engelse gasten komt hier al vanaf het begin in 1962, dus meer dan 50 jaar. Je voelt je hier thuis. Omdat velen jaar na jaar hier komen ontmoet je altijd wel bekenden.”

Costa Dorada
Playa Montroig ligt aan het strand van de Costa Dorada ten zuiden van Tarragona. De beroemde cellist Pablo Casals noemde dit zijn ‘’meest geliefde strand’’. De verschillende kleuren blauw van zee en lucht en groen van de bossen inspireerden Miro tot zijn mooiste schilderijen.

Vrijheid

Ruist, ruimte, ontspanning. Vrijheid. Dat is Playa Montroig met zijn oppervlakte van 35 ha, 220 bungalows en 1200 staanplaatsen. “Je krijgt hier voor je caravan en tent geen 40 – 60 ha maar 100. En de camping heeft directe toegang en uitzicht op een kilometer lang strand,” zegt Han.
Voor liefhebbers van huisjes zijn er bungalows in drie prijscategorien. Vanaf €74, =tot €108 per dag bij een verblijf van zeven weken in het voor seizoen tot € 269, = en € 329, = in het hoogseizoen. En voor een paar maanden: € 770 – €1185 buiten het seizoen tot €2495= en € 4020, = in het hoogseizoen.

Genieten
Wuivende palmen, ruisende zee, en zingende vogeltjes. Playa Montroig is gewoon genieten. En dat begint ‘s morgens al om acht uur. Dan ruikt het op de Plaza naar vers gebakken brood. Voor de croissanterie, die ook heerlijke taartjes en diverse broodsoorten heeft, vormt zich dan een lange rij. Niets is zo lekker bij het ontbijt als een warm croissantje, toch?

Tapas
Op de Plaza is het vooral donderdags gezellig. Dan gaat het er Spaans aan toe. Voor € 8,50 serveert Playa Montroig dan een typisch Spaanse maaltijd. Zoals tapa’s of paella met daarbij onbeperkt sangria, wijn, bier of andere drank.
Al dat lekkers komt ui de keuken van Restaurant & coffeeshop la Terrassa. Dit heeft een zalig terras met gratis Wifi. Trouwens, ook Restaurant Espai Grill heeft een goede keuken.
Op vrijdag- en zaterdagavond vanaf 10 uur serveert cocktailbar Pai Pai diverse cocktails. In totaal telt Playa Montroig zeven bars. Het is een resort om verliefd te worden met als gevolg kleine kinderen met trotse ouders en grootouders. Dat maakt Playa Montroig ook tot een resort voor een gezins- en familievakantie.

Sport

In Playa Montroig hoef je je niet te vervelen. Watergym, pilates, salsa, en sportwedstrijden vormen deel van het dagelijkse programma. Pingpongen, petanga, en andere sporten hebben hun eigen ruimte.

Fietsen

Bij de ingang van Playa Montroig zijn fietsen te huur. Veredelde mountainbikes, want soms moet je klimmen. Zoals het laatste stuk van het 10 kilometer verder gelegen Montroig el Camp met zijn mooie Miro-museum en kloosters op steile rotsen.

Bus
Bij de oprit naar Playa Montroig stopt de bus naar Reus. In deze prachtige plaats met architectonisch indrukwekkende huizen woonde Gaudi. Alles over hem vertelt het boeiende museum over Gaudi.

Route van de 4 geniën
Gaudi, Casals, Miro en Picasso zijn de vier geniën waarvan de naam eeuwig verbonden blijft aan de streek rondom Playa Montroig. Hier woonden ze. Hier raakten ze geïnspireerd door het achterland van Resort Playa Montroig.
Bij de receptie van Playa Montroig kan je een auto huren om de plaatsen van deze vier geniale grootheden te bezoeken. Om een route te vragen door de landschappen waarop ze verliefd raakten.

Resort Playa Montroig een aards paradijs waarop je zomaar verliefd kunt worden.
terras espai grill
terras espai grill

strand van Mont-Roig Miami
strand van Mont-Roig Miami

supermarkt Playa Montroig
supermarkt Playa Montroig

entree Playa Montroig
entree Playa Montroig

luxe bungalows klasse c
luxe bungalows klasse c

croissanterie Playa Montroig
croissanterie Playa Montroig

Pilates
Pilates

Route van de 4 genien
Route van de 4 genien

Artikel links

Scroll to Top