Polissen voor ouderen in opkomst

Veel zorgverzekeraars bieden voor het komend jaar weer aanvullende polissen voor 50-plussers aan. Wat zijn de voordelen van die speciale polissen?

advertorial  

Welke polis past bij mij?
U zoekt de juiste passende zorg. Agis heeft de Zorgcoach. Daar kunt u terecht voor al uw zorgvragen. Zij helpen u graag.
Meer info

“Die percentages relativeren we altijd een beetje”, zegt Liane den Haan. “Uiteindelijk gaat het om het bedrag dat mensen moeten betalen en wat ze ervoor terugkrijgen. We vinden het heel belangrijk dat voorzieningen voor ouderen die uit het basispakket verdwijnen, weer terug komen in de aanvullende verzekeringen die we aanbieden.”

Dat was vorig jaar het geval met de dieetadvisering, maar die keert in 2013 weer terug in het basispakket. Volgend jaar verdwijnen bepaalde loophulpmiddelen, zoals de rollator uit het basispakket. Voor gehoortoestellen wordt een eigen bijdrage geïntroduceerd.

Voordelen van speciale aanvullende verzekeringen voor 50-plussers:

  • Ze vergoeden jaarlijks gratis een gezondheidscheck. Daar maken de deelnemers vaak gebruik van.
  • Ze hebben een uitgebreide dekking voor fysiotherapie.
  • Ze geven korting op lidmaatschappen van bijvoorbeeld een ouderenbond of een patiëntenvereniging.
  • Bieden extra dekking voor hoortoestellen, brillen of lenzen.
  • Bieden programma’s aan om een gezonde leefwijze te bevorderen.
  • Denk daarbij aan het beschikbaar stellen van hartslagmeter, het stimuleren van nordic walking, informatie om gezond te eten tot deelname aan een golfclinic.

Lees meer over dit onderwerp:

De hoogste vergoedingen voor fysiotherapie
Drie veelgestelde vragen: medische acceptatie bij zorgverzekeringen
Polissen voor ouderen in opkomst
Veranderingen in het basispakket in 2013
Drie veelgestelde vragen: medische acceptatie bij zorgverzekeringen
Haalt u alles uit uw zorgverzekering?
Zeven tips: snel uw geld terugkrijgenZe heten Vitaalpakket, Actief- of Pluspolis en zijn toegesneden op de behoefte van 50-plussers. Maar woorden als senioren, ouderen of 50-plus, komen in de namen van deze aanvullende verzekeringen niet voor. “Onze ervaring is dat onze doelgroep niet op termen als ‘senior’ of ‘oud’ afkomt”, zegt directeur Liane den Haan van de ANBO, met 200.000 leden de grootste ouderenorganisatie. “Die voelen zich niet oud en willen daar liever niet mee geassocieerd worden.”

Levensfase
Dat neemt niet weg dat ouderen wèl geïnteresseerd zijn in een aanvullende verzekering, die rekening houdt met hun levensfase. De ANBO heeft dit jaar met liefst 15 verzekeraars collectieve contracten afgesloten, die de leden een prijsvoordeel geven van 5 tot 12 procent.