Portretschilder Gustave Nouel verlegt op creatieve wijze zijn bezighed

Wat doe je als kunstenaar en artiest bij het op slot zitten van musea, theaters, evenementen? Voor Gustave Nouel staan zijn werkzaamheden als portretschilder stil. En kan zijn mooie expositie in het gemeentehuis van Deventer niet worden bezocht. Daarom pakt hij het nu anders aan.

‘’Rond de expositie in het gemeentehuis zouden met Koningsdag allerlei activiteiten plaatsvinden’’, vertelt Gustave Nouel. ‘’Dat mag nu niet zo zijn. Daarom werken we nu aan een online presentatie van de expositie ‘’Oranjegezichten’’.’’

Expositie Oranjegezichten
De expositie ‘’Oranjegezichten’’ in de centrale hal van het gemeentehuis Deventer kun je nu digitaal zien. Via een speciale link van GEOWINGS Virtual 360° Tours kan je vanaf de computer virtueel rondstruinen langs de kunstwerken geïnspireerd door het Oranjehuis.
De expositie, ‘Oranjegezichten’ getiteld, weerspiegelen portretten verweven met de gemeenschappelijke identiteit van ons soevereine Koninkrijk. De uit het Caribisch deel van het Koninkrijk afkomstige kunstenaar Gustave Nouel wil hiermee onderstrepen dat het Koninkrijk één koningshuis heeft, ondanks dat het uit vier verschillende rijksdelen bestaat.

Verder wil Gustave Nouel ook plannen ontwikkelen voor het aanbieden van o.a. teken- en schilderlessen van Gustave Nouel. Begin juni hoopt GN () zijn expertise weer fysiek te kunnen delen met geïnteresseerden in zijn atelier, bij Centrum Kunstcircuit, DAK en elders.

Artikel links