Primeur Collega van het jaar-verkiezing op Nationale Collegadag 27 mei

Foto: Olympia en Everybody Likes Penguins
Foto: Olympia en Everybody Likes Penguins

Op 27 mei, de laatste donderdag van mei, vieren we de jaarlijkse Nationale Collegadag. Dé dag waarop 9 miljoen collega’s in Nederland stilstaan bij wat zij voor elkaar betekenen. Zeker nu veel collega’s al meer dan een jaar op afstand van elkaar werken, is de waarde van de collega alleen maar groter geworden. Dit geldt zeker voor de collega’s die ‘gewoon’ hebben gewerkt op de werkvloer omdat zij cruciaal werk doen waar dat bij nodig is. Door een hoog ziekteverzuim is de werkdruk in Nederland alleen maar groter geworden. Een fijne collega maakt dan het verschil. Zo’n 260 werkdagen per jaar geven collega’s elkaar inspiratie, levenslessen, werkplezier, vaardigheden, persoonlijk groei en waardering. Samenwerking geeft een beter resultaat.

Voor het derde jaar op rij vieren we de Nationale Collegadag. Een gezamenlijk initiatief van Arbeidsbemiddelaar Olympia en creative agency Everybody Likes Penguins. Om het belang van deze dag extra kracht bij te zetten, wordt dit jaar voor het eerst de ‘Collega van het jaar’ gekozen.

‘Collega van het jaar’ uitgeroepen door Olympia
Olympia geeft werk betekenis. Zij werken aan werk dat ertoe doet. Zodat mensen bijdragen aan wat belangrijk is voor henzelf en hun omgeving. En zo betekenis geven via hun werk. Olympia heeft Nationale Collegadag omarmd omdat de arbeidsbemiddelaar een podium wil geven aan al die collega’s die het verschil maken via hun werk. Vanaf vandaag kan iedereen een collega nomineren voor ‘Collega van het jaar’- verkiezing via www.nationalecollegadag.nl. De winnaar wordt gekozen door een jury en bekendgemaakt op 27 mei.

Waardering voor collega’s
Olympia roept heel werkend Nederland op die ene bijzondere collega die werk extra betekenis geeft te nomineren voor de verkiezing. Maar er zijn ook andere manieren om waardering uit te spreken. Door bijvoorbeeld een mooie foto van een collega te delen via social media. En zo waardering uit te spreken. Of het delen van een teamfoto om zo alle leuke collega’s in het zonnetje te zetten.

Bron: Olympia en Everybody Likes Penguins