Prinses Christina overleden condoleanceregister geopend

Prinses Christina, foto: Emanuela Lodo
Prinses Christina, foto: Emanuela Lodo

Prinses Christina is vrijdagochtend 16 augustus 2019 overleden in Paleis Noordeinde. Met groot verdret deelde het koningspaar dit vanochtend mede. De prinses leed al enkele jaren aan botkanker.

Maria Christina Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Lippe-Biesterfeld werd op 18 februari 1947 op Paleis Soestdijk in Baarn geboren. Zij was de vierde dochter van Koningin Juliana en Prins Bernhard, de jongste zus van Prinses Beatrix.
Prinses Christina trouwde in 1975 met Jorge Guillermo, met wie zij drie kinderen kreeg: Bernardo, Nicolás en Juliana. In 1996 scheidden ze. Sindsdien kwam Prinses Christina niet meer in aanmerking voor troonopvolging. Zij woonde onder meer in New York en in Italië.

Zangpedagogiek
Prinses Christina studeerde zangpedagogiek. Ook hield ze zich naast zang en muziek de laatste jaren bezig met dans- en klanktherapie. In Nederland werkte ze onder andere in Huizen en Breda met Stichting Visio om haar kennis over technieken op het gebied van dans, klank en fysieke aanraking bij ondersteuning aan blinden en slechtzienden te delen.
Prinses Christina was lid van het Comité van Aanbeveling van het naar haar vernoemde Prinses Christina Concours. Het concours wil kinderen in Nederland kennis laten maken met muziek en hen stimuleren hun talenten te ontwikkelen.

Condoleanceregister
Het stoffelijk overschot van Prinses Christina wordt overgebracht naar de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde, waar in besloten kring afscheid wordt genomen. De crematie vindt eveneens in beslotenheid plaats. Er is door de familie een condoleanceregister
geopend.Artikel links