Recensie My kitchen is your kitchen in De Tropen Amsterdam

Chef-kok Agus liet ons smullen van gerechten uit Java, Bali, Sumatra-
Chef-kok Agus liet ons smullen van gerechten uit Java, Bali, Sumatra-

Gisterenavond op 3 maart woonden we de start bij van ”My kitchen is your kitchen”. Dat is een initiatief van Restaurant-café de Tropen in Amsterdam om de keukens van de Tropen te leren kennen

Steak tartaar
Steak tartaar

Tijdens deze allereerste avond van ”My kitchen is your kitchen” genoten we van een zeven gangen diner met gerechten uit Java, Sumatra en Bali. Bereid door topkok Agus Hermawan.

Superlekkere speclaiteiten uit Java, Sumatra en Bali
De gerechten waren ter grootte van een blaadje Brussels lof maar wel superlekker. De muziek was zeer gevarieerd, maar te luid om met elkaar te kunnen praten,
Het betrof een walkng dinner. Dus je moest blijven staan tenzij je op tijd was voor de spaarzame zitplaatsen. Maar gezellig was het. Er werd gelachen en gedanst en vooral gesmuld van al het lekkers.

Het menu bestond uit
Sambalcocktail met schijfje rode peper, lekker pittig en verfrissend.
1) Taco Bali, een taco gevuld met een verrukkelijke salade. Helaas kregen we hierbij geen vorkje. En dat was best wel lastig.
2) Steak-tartaar gesreveerd op een blaadje Brussels lof. Zalig.
3) Tonijn tartaar; zelf maak ik dit ook wel eens, maar zo lekker als Agus dat maakte…. Lekker rauw en toch verfijnd.
4) Buikspel Bali, randen waren een beetje vet maar het minder vette vlees erg lekker en pttig.
5) Saté kip: ”lekker mals, maar net geroosterd op houtksool dus Hollands”, vond mijn Indonesische tafelgenoot.
6) Roll met eend, vooral de ketchapsaus was erg lekker en het vlees mals maar niet pittiig.
7) Oandan panna cotta, groene panna cotta van pandanijst. Volgens mijn Indonische tafelgenoot ”echt Indisch”.

De Tropen in samenwerking met Lost in Music
My kitchen is your kitchjen is een initiatief van De Tropen café en restaurant in samenwerking met Lost in Music. Het betreft een serie multiculinaire bijeenkomsten in ongedowngen sfeer.
My kitchen is you kitchen vindt plaats in de prachtige locatie van De Tropen, gevestigd in het Koninklijk Instituut voor de Tropen/Tropenmuseum. Chef Hans Ribbens nodigt telkens een gerenommeerde collega uit met wie hij een bijzonder menu samenstelt. Volgende keer is dat Suriname.

Indonesische champignonsoep volgens recept van Agus Hermawan
Wist je dat de Indonesische chef-kok Agus Hermawan als eerste een Michelinster in de wacht sleepte voor de Indonesische keuken in Nederland? Zo maakt hij voor ”champignonidee’een heerlijke champignonsoep op Indonesische wijze. Helaas stond deze niet op het menu van ”My Kitchen Your Kiitchen”.Zie filmpje.














Buikspek Bali
Buikspek Bali

De Tropen, Amsterdam, bar
De Tropen, Amsterdam, bar

De Tropen, Amsterdam
De Tropen, Amsterdam

Artikel links