Recensie Van groenteboer tot.. heftig levensverhaal van Ricardo Vissch

Foto: Ernst van der Wal
Foto: Ernst van der Wal

Straalverliefd raakt Ricardo Visscher op de Turk Ayden. Deze sleept hem mee in de wereld van betaalde homoseks. Snakkend naar de liefde van Ayden verliest Ricardo steeds meer zichzelf. Dan ontdekte hij een verschrikkelijk iets en worstelt met de vraag: ‘’Waarom zweeg Ayden?’’

Foto: Ernst van der Wal, Ricardo als Rachel achter het raam samen met zijn moeder
Foto: Ernst van der Wal, Ricardo als Rachel achter het raam samen met zijn moeder

De lezer volgt Ricardo Visscher vanaf zijn 18e tot het verlaten van de wereld van betaalde homoliefde. Daar waar echte liefde een illusie is. Als in een ontdekkingsreis leer je bekende homolocaties van binnenuit kennen. Van Blue Boy en iT tot ExPornStar waar hij als doorbitch (vrouwelijke uitsmijter) mensen wel of niet binnenlaat.

Blue Boy – Escorts, Life Sexshows, Stripshows
In de Blue Boy laat Ricardo zich door Ayden verleiden tot een striptease in een zaal vol geile zichzelf bevredigende mannen. Openhartig en in grof taalgebruik vertelt Ricardo over zijn betaalde seks met mannen.
Snakkende naar de liefde van Ayden zakt Ricardo Visscher steeds dieper weg in de bagger van life seksshows en prostitutie tot drugs. Openhartig en kwetsbaar vertelt hij zijn verhaal aan auteur Frank Hop en richt zich daarbij tot moeder Visscher.

Iets te verbergen
Op pagina 118 van het 296 pagina’s vertelt Ricardo:
‘’Mijn ontmoeting met Ayden lijkt wel eeuwen geleden, toch had ik hem nog altijd niet echt leren kennen. Hij liet niet snel persoonlijke dingen los, het was net of hij iets te verbergen had. Iets dat hem kwetsbaar maakte.’’
Dolgelukkig met elke toenadering van Ayden maar diep gekwetst door elke afwijzing van hem blijft Ricardo van binnen hondstrouw aan zijn grote liefde. Niets in deze wereld is wat het lijkt. In een hartverscheurend plot volgt de uiteindelijke climax.

Ricardo Visscher

Ricardo Visscher (Haarlem, 1980) kreeg landelijke bekendheid als Rachel O’Neill, travestiet en veelgevraagd doorbitch bij grote feesten. Optredens in tv-programma’s als De Gouden Kooi en Echte Meisjes Op De Prairie gaven hem een enthousiaste schare volgers, met wie hij al vele jaren lief en leed deelt via zijn Facebook-pagina Ricardo Ricardo.
Knap vind ik het dat hij ondanks de keiharde wereld van betaalde homoliefde de lieve jongen bleef die hij altijd al was.

‘Mijn zoon stond achter een raam’

Als Ricardo vijftien jaar na dato aan zijn moeder zijn verleden in de prostitutie opbiecht is het voor haar even slikken. Ze had geen flauw idee dat haar zoon ooit als vrouw achter een raam stond. Het boek is geschreven aan haar en gaat ook over haar strijd: hoe een moeder alles voor haar kind over heeft, maar hem toch niet vast kan houden.

(Ricardo en zijn moeder Marga, bij het raam waar hij ooit werkte)

Uitgave in eigen beheer

Wegens de heftige titel en thema weigerden uitgevers tot publicatie over te gaan. Daarom besloot Ricardo het zelf uit te geven.

Titel: Van groenteboer tot t*ringhoer
Auteurs: Ricardo Visscher en Frank Hop
Aantal pagina’s: 296

ISBN: 5 789464 0681 77.
Prijs: 18,95
Foto: studio8photography.nl
Foto: studio8photography.nl

Artikel links