Bak het vlees bruin in voor de helft olie en voor de helft boter. Bak de uien bruin in olie en breng dit samen in 1 pan. Voeg vervolgens kruiden met een scheutje azijn, een scheutje ketjap en water toe. Laat het geheel lekker lang sudderen totdat het vlees boterzacht is. Kijk af en toe of er een scheutje water moet worden toegevoegd en bind het geheel zo nodig met in water opgelost meel.
Ingrediƫnten:
- 1 deel rundvleesblokjes
- 1 deel uien
- laurier, peper zout, nootmuskaat
- veel kruidnagel
- scheutje azijn
- scheut ketjap manis ( zoete )
- knoflook mag, mijn zus doet het er wel in, maar ik niet, hoewel ik dol op knof ben
Serveer dit gerecht met rijst, aardappels is ook mogelijk.
Mocht er wat over blijven:
Maak laagjes van puree, rode kool en hachee in een ovenschotel met een paneerkorstje erop. Strooi hierover eventueel wat kaas.
Het geeft een leuk effect om tussen de laagjes wat doperwten te doen.
Wat appel bijvoegen kan ook, dan krijg je een jachtschotel idee.
PAS OP :
Voorzichtig met de ketjap, het wordt gauw te zoet. Toevoegen kan altijd nog, maar er uithalen niet.
Bron: Zoek & Deel door Wenny-m
Verzamel en deel ook uw eigen recepten via de Zoek&Deel pagina.