Recept Mexicaanse tortillas met kip

Kipfilets in de bouillon gaar koken, eruit nemen en met de vork het vlees uit elkaar trekken tot draadjes. In de wok 1 eetl olie verhitten. Ui en knoflook 3 min laten fruiten. Tomaat en pepers toevoegen(deze fijn snijden) en op hoog vuur 5 min bakken. Kip er door scheppen en met zout op smaak brengen.

tortillas

Tortillas klaar leggen en kipmengsel erop leggen. Oprollen en in de koekenpan met 4 tegelijk bakken. Op de borden leggen en garneren met de koriander en een flinke lepel creme fresh.

(ik doe alleen de tortilla’s in de magnetron en warm deze op zonder mengsel. Daarna leg ik het mengsel erop en vouw ze dan. Boven op het mengsel smeer ik een eetlepel cr.fr. en leg wat verse koriander erop)

Ingrediënten:

  • 100 ml olie
  • 400 gr kipfilet
  • ½ l kippenbouillon2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 3 el jalapeñopeper (potje bij AH)
  • 8 bloemtortilla’s ø 25 cm
  • ½ zakje verse koriander (ik gebruik ook 1 eetl. Korianderzaad-iets frisser)
  • 125 ml zure room of crème fraîche

Bron: Zoek & Deel door Chribrekel

Verzamel en deel ook uw eigen recepten via de Zoek&Deel pagina.