Recept Tutti Frutti ijstaart

Eten & drinken

(174 artikelen)

Dit Tutti Frutti ijstaart recept is door Gekelogtenberg in de categorie recepten van het onderdeel Zoek & Deel geplaatst. Bekijk het recept en plaats ook uw recepten, zo heeft u altijd uw eigen digitale en uitprintbare receptenboek bij de hand.

Printversie van dit recept

Ijstaart (kan ook niet bevroren)
Dessert voor 6 personen
Voor een ronde vorm met een inhoud van circa 1,5 liter

Ingredienten
250 g tutti frutti
50 g rozijnen
2 dl appelsap
2 borrelglaasjes amaretto of rum
150 g gemberkoekjes of bitterkoekjes
¼ + 1/8 l. slagroom
4 eetl. suiker
chocoladesaus

Bereiding

Bekleed de vorm met gladde folie om het storten van de pudding makkelijker te maken.
(Als je kiest voor de diepgevroren versie -volgens dit recept- kun je er aan tafel plakken van snijden. Als je kiest voor een ontdooid nagerecht hoef je de vorm niet te bekleden en kun je het gerecht er gewoon uitscheppen).
Snijd de tutti frutti in kleine stukjes en doe deze met de rozijnen in een kom. Roer er de appelsap en de amaretto of rum door en laat een paar uur of liever nog een hele nacht weken. Schep zo mogelijk af en toe en keer om.
Breek of snijd de koekjes in stukjes. Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep er de vruchten met het weekvocht en de gebroken koekjes door. Schep het mengsel in de vorm. Zet de afgedekte pudding minstens een nacht in de diepvries.

Afwerken:
Zet de ijspudding 30 minuten voor het serveren van de diepvries in de koelkast. Dompel de vorm kort in heet water en stort de ijspudding op een platte schaal. Giet er wat chocoladesaus over en garneer desgewenst met rozetten slagroom (daar is die 1/8 l. voor) of uit de spuitbus.
Als je kiest voor de ontdooide “pudding” kun je de chocoladesaus gewoon over het gerecht in de schaal gieten en moet je er aan denken de schaal een dag van te voren uit de diepvries te halen.
Geplaatst door Vijftigplusser
10 november 2010 12:58
424 keer bekeken.