Recept Zeewolf met gembersalsa

Magazine  »  Lifestyle (864 artikelen)  »  Eten & drinken (195 artikelen)

Wrijf de vis in met citroensap en laat dit even intrekken. Verwijder pitjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng dit met gesnipperde gemberbolletjes , gembersiroop , beetje citroensap en fijngesneden koriander ; laat ca.10 minuten intrekken.

zeewolf recept

Meng bloem , 5-kruidenpoeder en grof gemalen peper. Wentel de vis vervolgens goed door het bloemmengsel. Verhit de olie en bak de vis mooi bruin en gaar , halverwege voorzichtig keren. Bak in andere pan (kort) zeekraal met fijngesneden knoflook even kort in olie.
Verdeel de zeekraal over 2 borden en leg de zeewolf erop. Maak het geheel af door daarop de gember-tomaatsalsa te scheppen.

Ingrediënten:

  • 2 stukken zeewolf
  • 100 gram zeekraal
  • 1 teen knoflook
  • peper uit de molen
  • 2 tomaten
  • 4 bolletjes gember
  • 1/2 citroen
  • 1 1/2 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel chinese 5-kruidenpoeder
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel verse koriander
  • 1 a 2 eetlepels gembersiroop