Recept Zeewolf met gembersalsa

Wrijf de vis in met citroensap en laat dit even intrekken. Verwijder pitjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng dit met gesnipperde gemberbolletjes , gembersiroop , beetje citroensap en fijngesneden koriander ; laat ca.10 minuten intrekken.

zeewolf recept

Meng bloem , 5-kruidenpoeder en grof gemalen peper. Wentel de vis vervolgens goed door het bloemmengsel. Verhit de olie en bak de vis mooi bruin en gaar , halverwege voorzichtig keren. Bak in andere pan (kort) zeekraal met fijngesneden knoflook even kort in olie.
Verdeel de zeekraal over 2 borden en leg de zeewolf erop. Maak het geheel af door daarop de gember-tomaatsalsa te scheppen.

Ingrediƫnten:

  • 2 stukken zeewolf
  • 100 gram zeekraal
  • 1 teen knoflook
  • peper uit de molen
  • 2 tomaten
  • 4 bolletjes gember
  • 1/2 citroen
  • 1 1/2 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel chinese 5-kruidenpoeder
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel verse koriander
  • 1 a 2 eetlepels gembersiroop