Wrijf de vis in met citroensap en laat dit even intrekken. Verwijder pitjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng dit met gesnipperde gemberbolletjes , gembersiroop , beetje citroensap en fijngesneden koriander ; laat ca.10 minuten intrekken.
Meng bloem , 5-kruidenpoeder en grof gemalen peper. Wentel de vis vervolgens goed door het bloemmengsel. Verhit de olie en bak de vis mooi bruin en gaar , halverwege voorzichtig keren. Bak in andere pan (kort) zeekraal met fijngesneden knoflook even kort in olie.
Verdeel de zeekraal over 2 borden en leg de zeewolf erop. Maak het geheel af door daarop de gember-tomaatsalsa te scheppen.
Ingrediƫnten:
- 2 stukken zeewolf
- 100 gram zeekraal
- 1 teen knoflook
- peper uit de molen
- 2 tomaten
- 4 bolletjes gember
- 1/2 citroen
- 1 1/2 eetlepel bloem
- 1 eetlepel chinese 5-kruidenpoeder
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel verse koriander
- 1 a 2 eetlepels gembersiroop