Restaurant Fris wint Smulpaap voor de beste combinatie spijs-Duitse wi

Foto: Ad Schaap
Foto: Ad Schaap

Restaurant Fris won op 4 augustus ”De Smulpaap” tijdens Haarlem Culinair. De smulpaap is de prijs voor de beste combinatie spijs-Duitse wijn. De top 3 bestond uit Restaurant Fris, Ratatouille Food & Wine en nieuwkomer Diga.

Foto: Ad Schaap
Foto: Ad Schaap

Vrijdag 3 augustus zette de vierkoppige jury hun tanden in 13 gerechten van de deelnemers aan Haarlem Culinair. De chef-koks was gevraagd om de beste Duitse wijn-spijscombinaties samen te stellen en deze te laten beoordelen.

Tomatentartaar met watermeloen en Riesling


Restaurant Fris werd de winnaar met een gerecht bestaande uit o.a. een tomatentartaar met gegrilde watermeloen. De Duits Riesling van Selbach paste daar uitstekend bij.
De presentatie van het gerecht en de uitleg en de aankleding van hun tijdelijke restaurant konden ook de goedkeuring van de jury krijgen. Naast de schaal die bij De Smulpaap hoort hebben zij ook een wijnreis naar Duitsland ontvangen, aangeboden door hoofdsponsor Wines of Germany.

Jury met o.a. Herman Opmeer
De jury, bestaande uit John Beeren (De Bokkedoorns), Alain Jacobs (Wines of Germany), Peter Edwards (Southern Cross) en Herman Opmeer (Haarlem Culinair) stond weer voor moeilijke keuzes. Alle gerechten waren goed van smaak waarbij de bijpassende wijn veelal het verschil maakte. Maar ook de uitleg en de wijze waarop de gerechten gepresenteerd werden bepaalde mede het cijfer.

Succesvolle 24e editie
Gisteren was de laatste dag van de 24e editie van Haarlem Culinair. Deze editie kan als succesvol worden beschouwd. Afgelopen donderdag gaf Yvette van Boven het startsein waarna vier dagen met duizenden bezoekers volgde. Ook de Speciaalbier markt kon op veel bezoekers rekenen. In de avonden zorgde DJ John Castemiller voor een gezellige sfeer.

Zusterevenement Bubbles & Bites
De organisatie, H&L Producties, kan zich nu gaan richten op het zusterevenement Bubbles & Bites Bloemendaal van 24 t/m 26 augustus aan de Donkerelaan in Bloemendaal.

Haarlem Culinair is mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsors Wines of Germany en Kronenbourg.Foto: Ad Schaap
Foto: Ad Schaap

Foto: Ad Schaap
Foto: Ad Schaap

Artikel links