Rode Kruis Bloesemmaand strijdt hard tegen eenzaamheid

Foto: Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht
Foto: Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht

Corona maakt niet alleen slachtoffers in ziekenhuizen. Sinds de pandemie is er door het RIVM vanaf 17 april vorig jaar onderzoek gedaan naar eenzaamheid in 11 meetrondes. De resultaten zijn schrikbarend voor alle leeftijdscategorieën, waarbij het opvallend is dat jongeren eenzamer zijn geworden. Veel ouderen ervaren echter ook een grote mate van eenzaamheid door de crisis. Daarom staat de Rode Kruis Bloesemmaand in het teken van ‘Wandelen tegen Eenzaamheid’ om zo donaties binnen te halen om het probleem onder jong en oud tegen te gaan. Er is door 1.000 wandelaars al meer dan 30.000 euro opgehaald voor dit goede doel!

81% van de jongeren voelt zich enigszins tot sterk eenzaam
Aan de deelnemers van het onderzoek is een aantal stellingen voorgelegd om eenzaamheid te meten. Het percentage dat zich enigszins tot sterk eenzaam voelt ligt voor jongeren van 16-24 jaar (81%) hoger dan voor oudere leeftijdsgroepen (64%).

Wandelen tegen eenzaamheid
Stichting Rode Kruis Bloesemtocht organiseert jaarlijks in de Betuwe de grootste eendaagse wandeltocht om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Daar de 28e editie van dit unieke evenement niet door kan gaan op 17 april, heeft de organisatie een alternatief bedacht: De ‘Rode Kruis Bloesemmaand’. Zij roept iedereen in Nederland op om dit jaar in de eigen omgeving te gaan wandelen. Deelnemers kunnen alleen of in teams doneren ter ondersteuning van twee hartverwarmende acties van het Rode Kruis om mensen te helpen die zich eenzaam voelen: de ‘Rode Kruis hulplijn’ en het ‘Let op elkaar-netwerk’ .

Alle informatie is te vinden op www.rodekruisbloesemmaand.nl

Meer informatie over het onderzoek vind je op www.rivm.nl

Bron: Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht