S Werelds grootste traditionele zeilschip opent Wereldhavendagen 2008

Vanaf 4 september a.s. varen de grootste en mooiste tall ships van Europa vanuit Hoek van Holland over de Maas Rotterdam binnen. Het grootste marineopleidingsschip ter wereld, de Sedov uit Moermansk, maakt deel uit van een tall ships-vloot die tijdens het openingsprogramma van de Wereldhavendagen in een Parade of Sail de festiviteiten opluistert.

Naast de Sedov, een viermaster die maar liefst 117 meter lang is, varen de Eendracht, de Stad Amsterdam, de Thalassa, de Gallant, de Morgenster, de Marie Galante, de Tecla en de Nele mee in de vloot. Ook aanwezig is de Estelle uit Finland. Deze ‘Fair Trade’ driemaster zet zich o.m. in voor internationale solidariteit en wereldvrede en leidt aan boord jongeren op in verschillende disciplines.

De schepen meren af aan de Lloydkade en het Müllerhoofd in het Lloydkwartier in Rotterdam en zullen vanaf deze kades op vrijdagmiddag 5 september om 14.00 uur het officiële openingsprogramma van de Wereldhavendagen 2008 binnenvaren.

Op zaterdagavond 6 september nemen de schepen deel aan het spectaculaire avondprogramma van de Wereldhavendagen. En op zondag 7 september zijn de schepen opengesteld voor het publiek.

Initiatiefnemer van de parade of sail is AM+D die vorig jaar de succesvolle Admiraal de Ruyter Homeport Race organiseerde samen met de grootste zeilverenigingen van Rotterdam.