Senioren Megatips

Auteur:                John Vanderaart
Auteur: John Vanderaart

De ‘senior’ van vandaag is op computergebied al lang niet meer de leek waar hij of zij enkele jaren geleden voor werd uitgemaakt. Betere software, op de doelgroep gerichte tijdschriften en natuurlijk de onuitputtelijke stroom van boeken ‘…voor senioren’ hebben bijgedragen aan de emancipatie van de oudere computergebruiker.

De meeste basishandelingen op de computer zijn inmiddels geen geheimen meer voor u. Maar om nu meteen een boek als Windows Megatips uit de kast te trekken, met geheimzinnige registerhacks, veel kleine tekst en onvermijdelijk jargon, dát is misschien net te veel van het goede. Vandaar deze uitgave Senioren Megatips; waarin auteur John Vanderaart op zoek is gegaan naar een bonte verzameling zinnige, leuke en tijdbesparende tips, die voor iedere licht gevorderde computergebruiker eenvoudig te volgen zijn en veel rendement opleveren. Of het nu gaat om het werken met Windows, Word, e-mail of internet; dit boek bevat meer dan 340 helder beschreven tips die veelal voorzien zijn van duidelijke afbeeldingen.

Bovendien is het boek gelardeerd met beschrijvingen van bijna 200 veelgebruikte termen, waardoor het geheel nóg begrijpelijker wordt. De vijf delen in het boek behandelen onder andere de volgende onderwerpen:
– algemeen onderhoud van uw computer
– handigheidjes voor Windows XP en andere Windows-versies
– tips voor Internet Explorer, Outlook en Outlook Express
– veel gebruikte handelingen vereenvoudigen
– prestaties van de hardware eenvoudig verbeteren
– onderhoud van randapparatuur
– werken met multimediale zaken
– diverse nuttige hulpprogramma’s

Het boek is bovendien voorzien van een cd-rom waarop alle besproken hulpprogramma’s zijn terug te vinden. Daarnaast bevat de cd-rom nog enkele andere extra’s, zoals lettertypen, clipart en een elektronische index van het boek. Ook de verklarende woordenlijst is op de cd-rom aanwezig, zodat u deze bij uw dagelijkse computerwerkzaamheden kunt gebruiken.

Auteur:                John Vanderaart

ISBN-10:              90-5940-068-2 (9059400682)
ISBN-13 (EAN):    9789059400689
Aantal pagina’s:  400, met cd-rom