Silvia Sequiera wint ARIA

Dionne Stax en winnares Sílvia Sequeira,  © Bart van der Putten/MAX
Dionne Stax en winnares Sílvia Sequeira, © Bart van der Putten/MAX

Sílvia Sequeira is de winnares van de MAX-operatalentenjacht ARIA. Zondagavond nam ze het in een spectaculaire finale op tegen haar twee medekandidaten Pim van Drunen en Mira Alkhovik.


Tijdens de finale zongen de drie talentvolle finalekandidaten ieder nog één aria, begeleid door het Nationaal Jeugdorkest onder leiding van Leonard Evers. Sílvia bracht Dich Teure Halle uit de romantische opera Tannhäuser van Wagner ten gehore. De jury noemde haar optreden ‘fenomenaal’ en vond haar ‘geboren voor het grote, zware operarepertoire’.

Onthulling Secret Judge
Sílvia wint een opleiding aan De Opera Studio van De Nationale Opera. Dit is een opleidingstraject waarin jonge zangers klaargestoomd worden voor een internationale operacarrière onder artistieke leiding van Rosemary Joshua.
Na wekenlange speculaties werd in de finale de identiteit onthuld van de mysterieuze Secret Judge. Niemand minder dan operazanger Marco Bakker had dit seizoen de beslissende stem om kandidaten door te laten naar de volgende ronde.

Sílvia in Maatwerk
Op maandag 21 november om 14.00 uur vertelt winnares Sílvia uitgebreid over haar deelname aan ARIA in het NPO Radio 4-programma Maatwerk.Artikel links