Sir Neville Marriner in MAX Muziekwijzer op Radio4

Sir Neville Marriner is een van de oudste nog werkzame dirigenten ter wereld. Van een pensioen wil hij niets weten. Ruim 88 jaar oud is de Engelsman nu, maar zijn agenda is nog vol tot en met 2015. “Hoe ouder ik word”, zegt Marriner, “hoe nieuwsgieriger veel orkesten kennelijk zijn of ik het nog kan.”

Sir Neville Marriner in MAX

Binnenkort geeft hij in Nederland een masterclass en drie concerten met The Academy of St. Martin-in-the-Fields, het beroemde orkest dat Marriner in 1959 oprichtte. Hij was ook de dirigent die de soundtrack deed van de beroemde bioscoopfilm Amadeus over het leven van componist Wolfgang Amadeus Mozart.

Van maandag 3 tot en met vrijdag 7 december koppelt Marriner in het programma Muziekwijzer op Radio4 elke dag zijn favoriete bekende en onbekende muziek, met prachtige anekdotes over bijzondere ontmoetingen met beroemde componisten en andere voorgangers.

Over Muziekwijzer
In Muziekwijzer gaat Edwin Rutten met musici en luisteraars op ontdekkingstocht door de klassieke muziek. Samen met musici legt hij verbanden tussen bekende en onbekende muziek. Luisteraars vertellen over het muziekstuk dat hun liefde voor klassiek deed ontvlammen. Ook kent het programma wekelijkse rubrieken.

Elke woensdag is dat bijvoorbeeld Mini-MAX, klassieke muziek voor (groot) ouders en (klein) kinderen.

MAX: Muziekwijzer
Presentatie: Edwin Rutten
Iedere werkdag tussen 13.00 – 15.00 uur op Radio 4
www.muziekwijzer.nl