Slaapkamertuin en tuin kan psychische klachten verminderen

Magazine  »  Hobby’s (298 artikelen)  »  Tuinieren (56 artikelen)

Bloem & Tuin put haar grote aantrekkingskracht uit het enorme tuinaanbod met vooral nieuwe trends. Kleurige bloemen, exotische groene planten, exclusieve tuindecoraties, tuinmeubelen, showtuinen en vijvers en elk jaar weer een presentatie van specialistische kwekers met nieuwe teeltwijzen. Dit jaar gaat Bloem & Tuin nog een stap verder met een primeur die in elke tuin eenvoudig te realiseren is, namelijk: comfortabel de nacht doorbrengen in de tuin.

Door steeds stijgende temperaturen monden nachtelijk uren uit in slaapgebrek. Met een buitenslaapkamer in de tuin is dat warmteprobleem acuut opgelost. Want overnachten in de koele, frisse achtertuin is uiteraard verre te prefereren boven urenlang woelen in een broeierig slaapvertrek binnenshuis. Bloem & Tuin laat zien dat de tuin een dag- én nachtfunctie heeft. Slapen in de tuin is nog onontdekt gebied maar gooit hoge ogen voor de toekomst. Totaal hebben 12 bedrijven aan deze slaaptuinkamer meegewerkt. Het concept achter deze slaapkamer is bedacht door tuinontwerper Leon van Rijswijk van Dutchadesign, onlangs bekroond als een van de weinige kwaliteitstuinontwerpers van Nederland. In het concept laat hij zien, welke planten rustgevend werken, maar ook beplanting om overlast van insecten zo veel mogelijk tegen te gaan.

Aarde geeft minder psychische klachten
Gertie en Leo van Lierop zijn bezig om de kleur bruin door te voeren in hun stand, met niet alleen de plantmaterialen maar ook de werkstukken gemaakt van natuurlijke materialen. Deze hebben zijn compositie verkregen door het materiaal en de handeling. Alle werkstukken zijn dan ook niet van te voren bedacht. Dit uit respect voor het materiaal en zo tot een vernieuwde vormgeving te komen. De kracht van de natuur is duidelijk te zien in werkstukken zoals aardepapier, aarde geurballen, eikenstronken die de manipulatie laten zien, maar ook wortelstronkjes die normaal bij de afval zouden gaan zijn hier verwerkt tot decoratieve exemplaren.
Dit om de bezoekers van Bloem & Tuin te laten zien hoeveel rust je kunt vinden in de aarde kleuren en zijn complementaire tinten.
Uit onderzoek is ook gebleken dat mensen die veel met de aarde in aanraking komen minder last krijgen van psychische klachten, de weerstand die ze opbouwen blijkt aanzienlijk groter te zijn en daardoor een bescherming tegen vele ziekte,s.
Dus voor alle tuinliefhebbers alleen maar een positief bericht.

Nieuwe lavendula
De standhouders die hun producten presenteren tijdens Bloem & Tuin zijn ware specialisten op hun vakgebied. Toch kent dit tuinevenement tussen de vele vakspecialisten nog diverse uitschieters. Kweker Ad van Heesbeen introduceert de lavendula With Love: een nieuwe teeltwijze van Sense of Nature. Met meer dan negen vlinderbloemen op een bloemknop bloeit deze rose lavendel de hele zomer en tot ver in het najaar. De plant trekt hommels en bijtjes aan en wie de zeer rijk bloeiende lavendel betast, neemt de zoete geur mee. Bovendien zijn de jonge topjes heerlijk als specerij in salades of andere gerechten.
Daarnaast zijn er ook bijzondere uitschieters, waaronder Aziatische lelies en zeer exclusieve lotussen en reuzenmagnolia’s.

Tuinen en vijverpartijen
Water brengt rust en leven in een tuin. Dat is de reden waarom tuinliefhebbers graag kiezen voor een waterpartij. Tuinarchitecten tonen hun bijzondere creaties en nieuwste trends via schitterende waterpartijen voor elke tuinafmeting: aangelegde parktuinen met enorme vijvers waarin exotische vissoorten zwemmen; naast een kabbelende watergroep voor de minituin. Want dat is de grote kracht van Bloem & Tuin: dit openlucht-tuinevenement is buitengewoon interessant voor zowel bescheiden tuinliefhebbers als voor hartstochtelijke tuinfanaten.

Openingstijden
Van vrijdag 27 juli tot en met zondag 5 augustus is Bloem & Tuin dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur.Artikel links