Spoorwegmuseum ontvangt ruim 6 ton van Bank Giro Loterij

Directeur Nicole Kuppens met de cheque van de BankGiro Loterij op de treeplank van rijtuig HSM C755 uit 1907 (Foto: Marleen Schlichting)
Directeur Nicole Kuppens met de cheque van de BankGiro Loterij op de treeplank van rijtuig HSM C755 uit 1907 (Foto: Marleen Schlichting)

Het Spoorwegmuseum ontving van de BankGiro Loterij een cheque van €621.287. Dit bedrag bestaat uit een vaste jaarlijkse bijdrage van €300.000, met daar bovenop een bijdrage van €321.287 van de deelnemers aan de BankGiro Loterij. Zij speelden mee voor het Spoorwegmuseum.

Directeur Nicole Kuppens: “Het team van het Spoorwegmuseum is heel blij met de mogelijkheden die de BankGiro Loterij ons biedt. En fantastisch dat zoveel deelnemers van de loterij ervoor kiezen om speciaal ons museum te steunen.”

Gesloten wegens corona
Het Spoorwegmuseum is momenteel gesloten vanwege de coronamaatregelen. Zodra de deuren weer open kunnen zal het museum direct uitpakken met de tentoonstelling ‘Spoor van Verbeelding’ over 150 jaar spoorwegaffiches. Centraal staat de vraag hoe reizigers met beeld werden verleid om de trein te nemen. De veelal fraaie en kleurrijke affiches laten niet alleen de geschiedenis van het reizen per spoor zien, naar ook de ontwikkeling van ontwerpstijlen.
De tentoonstelling is samengesteld door publicist en spoorkenner Arjan den Boer. Hij schreef ook het boek 150 jaar Spoorwegaffiches in Nederland schreef.Artikel links