Sport en ons Vorstenhuis

Magazine  »  Gezondheid (598 artikelen)  »  Sport & sportief (76 artikelen)

Dat ons Vorstenhuis al vele jaren betrokken is bij de sport moge blijken uit de foto bij deze column.

Dit album stamt uit 1898 en toen moest ik nog 30 jaar wachten alvorens ik het daglicht mocht aanschouwen.
De meest recente en de huidige Oranjes zetten deze traditie enthousiast voort. Inmiddels weten we dat Prins Willem Alexander en zijn Argentijnse gade Prinses Maxima Zorreguieta beiden een aantal sporten beoefenen.
Onze Kroonprins tennist, loopt hard, skiet, zeilt, rijdt paard, schaatst en duikt en Prinses Maxima deelt het skiën, hardlopen en beoefent ook watersporten.
Reden, waarom ik mijzelf afvroeg hoe er in het gezin van ZKH Willem Alexander en Maxima aan toeging toen zij naar de hockeywedstrijd tussen Nederland en Argentinië hebben zitten kijken.

Is Prinses Maxima juichend uit haar stoel gesprongen toen Argentinië reeds na 8 minuten het eerste doelpunt scoorde? Toen haar vaderlandse team hierna nog een strafschop benutte en Oranje plots tegen een achterstand van 2-0 aankeek.
Zal onze Koninklijke Hoogheid Willem Alexander een beetje geirriteerd naar zijn vrouw hebben gekeken en gedacht hebben, “nou, nou, een beetje minder kan ook wel”.
Ik heb geen idee beste lezers, maar het ligt toch wel een beetje voor de hand, dat hij minder reden tot juichen had. Het dameshockey elftal, gaat nota bene gekleed in Oranje.
Ik kan mij zo voorstellen, dat hij niet gereageerd heeft toen Maxima hem tijdens het TV kijken vroeg, “wil jij even in de keuken gaan kijken of de aardappels al koken, want je moeder komt vanavond eten”. Je kunt toch niet verwachten, dat hij bij een achterstand van 2-0 naar de keuken loopt en hierdoor de gelijkmaker(s) zou kunnen missen. Om maar niet te spreken over de hoop dat Oranje het Argentijnse elftal bijvoorbeeld met 3-2 zou verslaan.

Het heeft niet zo mogen zijn beste mensen. Oranje heeft nog wel één doelpunt mogen maken, maar toch de overwinning aan het Argentijnse team moeten laten.
Ik was sowieso niet voor de maaltijd uitgenodigd, dus ik heb geen idee of de piepers tot snot gekookt zijn of te hard om aan een vork te prikken. Ik vermoed dat hij de eerste weken Argentijnse Steaks op het menu heeft staan. Heerlijk om hier de tanden in te zetten. Vooraf een lekker oranjebittertje. Een nederlaag voor rood wit blauw, kom nou sportvrienden, dat schreeuwt toch om wraak.