Stacy Jones live and untapped

Magazine  »  Lifestyle (885 artikelen)  »  Lezen & muziek (319 artikelen)

Niet zolang geleden zat ik zoals ik wel vaker doe een uitzending van Bluesmoose terug te luisteren. Een radio programma dat wordt uitgezonden op een lokale zender die je via de site van Bluesmagazine kan terug vinden. In die uitzending draaiden ze ook een track van het nieuwe live album van Stacy Jones. Meteen naar de site van CD Baby gesurft want daar wordt je uiteindelijk toch naar door verwezen als je de website van Stacy bezoekt, en het cd’tje besteld. Stacy had ik vorig jaar al ontdekt en toen 2 cd’s van haar aangeschaft, die ik na wat zoek werk op mijn inmiddels stoffige zolder terug vond om in mijn speler plaats te laten nemen.

Nog geen twee weken later lag het schijfje live and untapped op mijn deurmat. De show werd geopend met T Bone shuffle een cover van T Bone Walker, een bekende bluesshuffle die het altijd goed doet, mensen kennen het en blijven daardoor vaak langer naar een band kijken die het nummer ten gehore brengt. Deze shuffle is niet de enige cover die ze spelen want ook BB King’s you upset me baby en een bloedstollende versie van I’d rather go blind Etta James komen o.a. voorbij. Gelukkig naast de 5 covers ook 6 eigen nummers, waarvan heavy water, wat mij betreft het prijsnummer van de cd no need to spell it out, waarin Stacy haar longen uit haar lijf zingt en ook nog is laat horen een begenadigd harmonica speelster te zijn, voor kippenvel zorgt. Maar dat zelfde geld ook voor waitin’ on love die met zijn 3 minuten en 23 seconden wat mij betreft veelste kort is, daar zou met gemak een spetterende harpsolo inpassen. Live and untapped is een live album waar het om de muziek draait, een rete strakke band en als je haar vader Tom Jones hoort bassen op miss you dan wil je althans ik dan de Stones voorlopig niet meer horen. Hier is ze nog relatief onbekend word hoogtijd dat daar is verandering in komt. Live and untapped geeft je het gevoel tijdens het luisteren dat je zelf bij het optreden aanwezig bent..

Remember Stacy belongs to me lol van deze blues dame zullen we ongetwijfeld in de toekomst nog heel veel van gaan horen. Stacy Jones doet niet onder voor bv een Susan Tedeschi, een geweldige doorleefde stem heeft ze die de blues vertolkt zoals het hoort.

Artikel links