Stadsschouwburg Haarlem wordt 100 Kaartverkoop jubileumprogramma gesta

Stadsschouwburg Haarlem 100 jaar, van links naar rechts:  Op de foto van links naar rechts: Jaap Lampe, Richard Kemper, Erik van Muiswinkel, Carel Alphenaar, Brigitte Kaandorp, Geoffrey Courchaine, Boudewijn de Groot, Remco Veldhuis, Patrick Stoof en Marijke Kots. foto: Melle Meivogel,
Stadsschouwburg Haarlem 100 jaar, van links naar rechts: Op de foto van links naar rechts: Jaap Lampe, Richard Kemper, Erik van Muiswinkel, Carel Alphenaar, Brigitte Kaandorp, Geoffrey Courchaine, Boudewijn de Groot, Remco Veldhuis, Patrick Stoof en Marijke Kots. foto: Melle Meivogel,

Op zondag 30 september 2018 is het een eeuw geleden dat Stadsschouwburg Haarlem haar deuren opende voor het publiek. Die dag wordt het startschot gegeven voor een jubileumseizoen vol bijzondere activiteiten en unieke voorstellingen. Op 29 januari 2018 startte de kaartverkoop.

Een keur aan bekende artiesten, waaronder Brigitte Kaandorp, Veldhuis & Kemper, Boudewijn de Groot, Het Volk en Erik van Muiswinkel, zal de jarige ‘Grand Old Lady’ eren.

Bonte Gala Avond met bekende Haarlemse artiesten
Eind september komt er een Bonte Gala Avond met bekende Haarlemse artiesten. Te weten: Erik van Muiswinkel, Brigitte Kaandorp, Veldhuis & Kemper, Jan J. Pieterse en Mylou Frencken.
De unieke samenwerking van deze artiesten resulteert in een hilarisch programma van grootse allure, met: zang, drank, magie, polonaise.
Patrick Stoof is dompteur van de avond.

Toneelgroep Centrum
Het roemruchte gezelschap Toneelgroep Centrum was vanaf 1965 meer dan 10 jaar huisbespeler van de Stadsschouwburg. Centrum, groot voorvechter van Nederlandstalig toneel, ging in 1987 op in Toneelgroep Amsterdam.
Vanwege de jarige Stadsschouwburg worden twee stukken uit die tijd hernomen als leesvoorstellingen: met een minimum aan decor en kostuums, en met een script in de hand brengt een keur aan bekende acteurs het script tot leven.
Toenmalige dramaturg bij Toneelgroep Centrum Carel Alphenaar brengt Ajax-Feyenoord en regisseur Mette Bouhuijs brengt Schandaal in Holland terug op het toneel.

Haarlemse Scrooge Van 19 december 2018 t/m 6 januari 2019
In de vierde editie van de Haarlemse Scrooge-traditie staan Wigbolt Kruijver en Bert Bunschoten van Toneelgroep Het Volk in een concept en decor van theatermaker Rieks Swarte.
De tekst wordt geschreven door Don Duyns (Ro Theater, o.a. Snorro en Woef Side Story). Fameuze amateurs Haarlem kent een lange traditie van fameuze amateurtoneelgezelschappen.
Stichting Haarlemse Theatermakers zet deze amateurs in de spotlight met een speciaal jubileumproject, geschreven en geregisseerd door Marijke Kots en geproduceerd door Geoffrey Courchaine. Voor de voorstelling De dertiende rij op 25, 26 en 27 januari 2019, houdt de stichting audities voor toneelamateurs die willen meespelen.Artikel links


Posted

in

by

Tags: