Stamboomboek boek bij de tv-serie Het Verborgen Verleden

Magazine  »  Hobby’s (295 artikelen)  »  Genealogie (18 artikelen)

Het verborgen verleden

Genealogie; leer van de ontwikkeling en verwantschap van geslachten. Zo staat het tenminste vermeld in de Van Dale. Steeds meer mensen hebben er de behoefte aan om in het verleden te duiken van hun voorouders om uit te zoeken wie ze waren en waar ze vandaan kwamen. Tv- en radioprogramma’s als ‘Verre Verwanten’ en ‘Verborgen Verleden’ springen daar handig op in. Tijdens het opzoeken van gegevens om dit artikeltje te maken, kwam ik de naam tegen van de echtgenoot van mijn vriendin. Uit nieuwsgierigheid klikte ik op de link en tot mijn grote verbazing rolde er een lange stamboom uit die tot de middeleeuwen reikte. Het jaar 1325 werd als vroegste datering vermeld en dat is toch uiterst bijzonder te noemen.

Het is dus ongelofelijk interessant om meer te weten te komen over het verleden van je voorouders en vandaar dat velen zich ook zo kunnen identificeren met de deelnemers van bovengenoemde programma’s. Zouden wij zelf niet op stamboomonderzoek uit willen? Waarom niet?! Wellicht kan het nieuwe STAMBOOMBOEK daarbij een grote hulp zijn!

Afgelopen najaar is Teleac begonnen met een nieuw televisieprogramma over de familiegeschiedenis van bekende Nederlanders. In elke uitzending staat een BN’er centraal, die zelf onderzoek doet in archieven naar zijn voorouders. Mensen als Gerard Spong, Youri Mulder, Philip Freriks en anderen doen daarbij soms opmerkelijke ontdekkingen! Het bijbehorende boek is een uitmuntende en een goed toegankelijke inleiding op het doen van stamboomonderzoek, een bezigheid waar steeds meer Nederlanders plezier in vinden. Rob van Drie heeft reeds veel boeken op dit vlak op zijn palmares en het Centraal Bureau voor Genealogie staat borg voor de inhoudelijke informatie. Het televisieprogramma zal stof doen opwaaien vanwege de onverwachte voorouders die sommige BN’ers blijken te hebben. Zie ook onderstaande link voor meer informatie over het TV-programma: http://educatie.ntr.nl/project/2872479/verborgen-verleden/2872540/afleveringen

Uitgeverij Waanders
ISBN

9789040077272
€22,95Artikel links