Stichting Voeding Leeft introduceert Mijn Eet Experiment App

De wetenschap en ook burgers worden zich er steeds bewuster van dat voeding veel effect heeft op lichaam en geest. Maar wat is nu gezond? Ieder mens is uniek en reageert anders op voedsel. Stichting Voeding Leeft heeft daarom de “Mijn Eet Experiment” app ontwikkeld. Middels de wetenschappelijk onderbouwde app kunnen mensen testen bij welke voeding zij zich het meest vitaal voelen. Zij kunnen bijvoorbeeld ervaren hoe het is om een aantal dagen suikervrij te leven, geen cafeïne te nuttigen of alleen maar verse, pure voeding te eten.

Mijn Eet Experiment App

De officiële versie van de gratis app is half januari verkrijgbaar in de Google Play (Android) en App Store. Ook is er dan een webversie te downloaden via

www.mijneetexperiment.nl.

Kleine verandering eetpatroon, veel effect
Mijn Eet Experiment App (MEE) laat mensen ervaren hoe voeding voor hen werkt. De app biedt 5 zorgvuldig samengestelde eetprogramma’s en een eigen programma waarin iemand helemaal zelf zijn of haar eetprogramma kan samenstellen. Deelnemers kunnen kiezen om 3,7 of 10 dagen mee te doen. Meer dan 3000 mensen hebben de app in de pilotfase gedownload en velen van hen hebben gemerkt dat een kleine verandering in hun eetpatroon veel effect kan hebben. Deelnemers geven aan na afloop meer energie te hebben, beter te slapen of dat hun buik minder opgeblazen is.

Je eigen Schijf Van 5 ontdekken
Martijn van Beek, initiatiefnemer van Stichting Voeding Leeft: “Met deze app kun je zelf je eigen Schijf Van 5 ontdekken. Doordat ik zelf een tijd in de voedingsindustrie gewerkt heb, als onder andere marketing directeur, heb ik gaandeweg ontdekt dat voeding een enorme impact op mijn gezondheid had en dat mijn ervaring met voeding heel anders is als die van mijn vrouw en kinderen. Welke voeding goed voor iemand is, is dus heel persoonlijk. Wij hebben deze app ontwikkeld om iedereen te kunnen laten ontdekken welke voeding het beste bij hen past.” Deelnemers aan het eetexperiment vullen twee keer per dag op hun smartphone of op de website een korte vragenlijst in gebaseerd op de WHO Welzijnsindex, zodat zij hun ervaring kunnen vastleggen en vergelijken. De app biedt de mogelijkheid om samen met vrienden, familie of collega’s het experiment te doen. Aan het einde van het experiment, weet iemand of het weglaten of juist toevoegen van bepaald voedsel een positief effect heeft op zijn of haar leven.

Over Voeding Leeft
Mijn Eet Experiment is een initiatief van stichting Voeding Leeft. Voeding Leeft is een onafhankelijk platform van professionals, zoals boeren, koks, artsen en wetenschappers waaronder Prof. Dr. Michael Muller van de Universiteit Wageningen en Prof. Dr. Hanno Pijl van het Leids Universitair Medisch Centrum en lid van de Gezondheidsraad. De overheid ondersteunt het initiatief in de vorm van financiering middels het Innovatie Netwerk. De stichting is ook initiator van het symposium Arts en Voeding, wat afgelopen mei voor het eerst werd gehouden in samenwerking met het Kennemer Gasthuis in Haarlem en vindt op 19 april 2013 voor de tweede maal plaats. Meer informatie:www.voedingleeft.nl en www.mijneetexperiment.nl