Stijlvolle app geeft kijkje in zeereizen langs kust Noorwegen

In aanvulling op de papieren Hurtigruten brochure 2012/13 en de website www.demooistezeereis.nl heeft reisorganisatie BBI Travel nu ook een Hurtigruten app gelanceerd. Rederij Hurtigruten begon 119 jaar geleden met het afleveren van post en vracht in de tientallen havens langs de kust van Noorwegen en inmiddels is deze vaartocht uitgegroeid tot een van de populairste zeereizen ter wereld. De app bevat naast gedetailleerde informatie over alle aspecten van een vaarvakantie langs de Noorse kust ook schitterende foto’s van de diverse schepen en impressies van gedeelten van de routes. Middels een overzichtelijke inhoudsopgave kan men direct naar onderwerp van keuze gaan. Tevens wordt de 12-daagse reis Bergen-Kirkenes-Bergen kort en krachtig beschreven. De app kan gedownload worden via the App store.

Onder de button ‘Praktische Zaken’ komen onder andere items als aan boord betalen, voertaal, winkels, voltage, internet aan boord, roken, wasserette, zeeziekte, kinderen, mindervaliden en meer aan bod. De button ‘Varen door de seizoenen’ gaat in op het verschil tussen een vaarvakantie in de vier klimaatseizoenen en de button ‘Hurtigruten schepen’ beschrijft de 12 schepen in de Hurtigruten vloot, van de authentieke in 1964 gebouwde MS Lofoten tot en met meer recent gebouwde schepen als de MS Midnatsol. Hier wordt ook de grote variatie aan hutten beschreven en door middel van een foto getoond. Onder de button ‘Hurtigruten Experience’ wordt de vloot overzichtelijk in vijf segmenten onderverdeeld.

In de voetstappen willen treden van ontdekkingsreizigers als Willem Barentz of Roald Amundsen? Geïnteresseerden vinden onder de ‘Hurtigruten Expedities’ button beeldmateriaal en beschrijvingen van expedities naar Antarctica, Spitsbergen, Groenland en IJsland die BBI Travel op de Nederlandse markt aanbiedt. Voor deze reizen wordt het speciale expeditieschip MS Fram uit de Hurtigruten vloot ingezet.

Niet alleen Hurtigruten viert feest in 2013 – de rederij viert zijn 120 jarig bestaan, ook voor BBI Travel is het een feestelijk jaar. De reisorganisatie viert dan zijn 45-jarig jubileum als Noorwegen-specialist. Het vakantieprogramma van BBI Travel omvat Ierland, IJsland, Scandinavië, Finland en Canada. Tevens is BBI Travel generaalagent van rederij Hurtigruten, organisator van zeereizen langs de kust van Noorwegen en naar Spitsbergen, Groenland en Antarctica.