Stratego nu ook als online game te spelen

Vandaag lanceert Koninklijke Jumbo, met het oog op de grote vraag van Stratego liefhebbers, de originele versie van Stratego online op www.stratego.com. Later dit jaar volgt een versie voor de iPad en mobiel. Voor het einde van het jaar worden nog twee andere varianten van Stratego toegevoegd: een Sci-Fi versie (de Amerikaanse variant van Stratego) en een Fantasy versie (Kings & Wizards).

Stratego Online
De online versie van het klassieke bordspel is te spelen via www.stratego.com. Net als in het bordspel moet een speler het leger van de tegenpartij verslaan om uiteindelijk de Stratego vlag te veroveren. Dit leger kan bestaan uit 10, 20 of 40 stukken, elk met een eigen rang. Je kunt het spel online alleen spelen tegen de computer (single player) of multiplayer, waarbij je niet langer gebonden bent aan één locatie om samen het spel te kunnen spelen. Uit alle windstreken en werelddelen kunnen mensen het nu tegen elkaar opnemen. De bedoeling is dan ook om in 2012 met online kampioenschappen te gaan beginnen.
In de online versie kunnen spelers kiezen tussen een eenvoudig en kort casual spel, waarbij ze met 10 stukken spelen of ze kunnen ervoor kiezen hun strategische vaardigheden te vergelijken met overige spelers via de ranglijsten. Iedereen start in de bronzen league maar kan zich door goed te spelen op de ranglijst opwerken naar de zilveren, gouden en uiteindelijk platina competitie. De 10×10 versie is voor iedereen gratis te spelen. 

Verwachtingen
Arend Smit, CEO Koninklijke Jumbo: “Dit spel waarbij alles draait om het veroveren van de vlag is als bordspel na al die jaren nog altijd waanzinnig populair. Er zijn inmiddels meer dan 25 miljoen verkochte Stratego spellen wereldwijd. Wij verwachten dat de online versie dan ook een enorme vlucht zal maken. Recent eigen onderzoek toont ook aan dat bijna de helft van de Nederlandse bevolking inmiddels de voorkeur geeft aan online spellen waarin strategisch en sneller denken wordt getraind. Stratego wordt hierbij het vaakst genoemd als bordspel waarin strategisch inzicht centraal staat. Kortom, alle seinen staan op groen.” 

Reactie Stratego Bond Nederland
Tim Slagboom, bestuurslid van De Stratego Bond Nederland (SBN) en Nederlands Kampioen Stratego en 4-voudig vice-wereldkampioen Stratego is erg enthousiast: “Stratego is een prachtig spel en met www.stratego.com heeft Jumbo een platform ontwikkeld waar iedereen, van beginner tot gevordene, van Stratego kan genieten. De spectaculaire vormgeving van de site en de gebruiksvriendelijkheid in de gameplay zullen een grote bijdrage leveren aan het succes van www.stratego.com.”

Nieuwe fase in social gaming
Koninklijke Jumbo werkt voor de online strategie samen met Keesing Games. Directeur André van Remmerden: “Net als Koninklijke Jumbo hebben wij een enorme expertise op het gebied van spellen, maar dan in het digitale domein. We zien de belangstelling heel duidelijk verschuiven naar spellen waar mensen ‘slimmer ‘ van worden. Er treedt een nieuwe fase in social gaming op waarbij het spel veel meer dan vermaak en interactie moet bieden. Daarnaast blijkt dat mensen behoefte hebben aan gemak. Spelers vinden het leuk om elkaar te slim af te zijn maar dan wel graag zonder ingewikkelde handleiding. Stratego Online is zo gemaakt dat je het spel zonder al te veel uitleg meteen kunt spelen.”


stratego