Street art zorgt voor schonere lucht

Blind Walls Gallery Nasepop Liesbostunnel Foto: Photed - Edwin Wiekens
Blind Walls Gallery Nasepop Liesbostunnel Foto: Photed – Edwin Wiekens

In Breda is afgelopen week een bijzonder kunstwerk gerealiseerd. Een ruim 2.000m2 grote schildering werd gemaakt met speciale verf, die niet alleen kleurrijk is, maar ook de lucht reinigt.

Voor de schildering werd verf van Graphenstone gebruikt. Deze speciale verf is ‘Cradle to Cradle’ gefabriceerd. De verf bevat geen weekmakers, microplastics en titaandioxide. In totaal is met deze schildering 26.752kg CO2 bespaard. Dat is net zoveel als 1.771 bomen per jaar opnemen of 12 benzine auto’s per jaar uitstoten. Hierdoor draagt het kunstwerk bij aan een leefbare en groene stad.

Inspiratie voor de muurschildering haalde de kunstenaar uit het contrast tussen stad en platteland, twee gebieden die op deze plek samenkomen. NasePop (de artiestennaam van Daniel Stroomer) woont in Argentinië, maar kwam vanwege de corona epidemie tijdelijk met zijn gezin naar Nederland.

De schildering aan de Liesboslaan is een initiatief van bewoners uit De Rith. Dankzij ‘Motie De Rith’ werken ze samen met gemeente Breda om het gebied aantrekkelijker, veiliger en bekender te maken.

Over de Blind Walls Gallery
Blind Walls Gallery is ‘het museum op straat’, een collectie van ruim 90 muurschilderingen gemaakt door (inter)nationale kunstenaars. Alle muurschilderingen zijn geïnspireerd op verhalen uit de stad.

Bron: Blind Walls Gallery