Tassen van snoeppapier

Magazine  »  Lifestyle (873 artikelen)  »  Fashion (18 artikelen)

We kunnen eigenlijk van alles nog iets maken! deze ‘snoepjespapiertassen’worden de grote mode deze zomer. Bekijk de video en zie hoeveel werk het is, maar dan heb je ook wat!

OOTMARSUM

Outdoor Europe is een importeur/ distributeur van dameskleding, maar ook van allerlei accessoires, zoals hoeden, mutsen, handschoenen en tassen. Nieuw in het assortiment zijn tassen uit Mexico en het bijzondere is dat deze zijn vervaardigd van gerecycled snoeppapier.

De dochter van Ben Gerrits, een Ootmarsumse ondernemer, kreeg deze zomer een Nahui Ollin (spreek uit als now-we-oh-lean) polstasje van haar nichtje uit Amerika en ik vond dit zo’n leuk en trendy artikel dat ik de fabrikant in New Jersey USA heb benaderd. Ze zijn er 7 jaar geleden mee begonnen en maken de tassen in een eigen fabriek in Mexico waar inmiddels ruim 600 mensen werken. Men had nog geen distributeur in Nederland en we hebben een afspraak met elkaar gemaakt op de beurs in Parijs. Drie weken geleden hebben we elkaar ontmoet in hun stands op de Maison & Objet en op de Pret-a-Porter. De chemie met de eigenaar was meteen goed en we hebben dezelfde filosofie. We waren er heel snel uit, ondanks dat er twee kandidaten meer waren. Het gaat om tassen van gerecycled snoeppapier. Op YouTube maakt een filmpje duidelijk hoe de tassen en andere artikelen worden gemaakt. Het snoeppapier komt op grote rollen binnen, wordt in repen gesneden, vervolgens gevouwen en dan gevlochten. Het aantal vouwen maakt de hardheid van de tassen. Het papier is bij binnenkomst reeds ecologisch geïmpregneerd. Elk product wordt 100% met de hand gemaakt en één tas vervaardigen duurt 1 tot 4 dagen!

Ben Gerrits met de tassen van snoeppapier.
Foto: Carlo ter Ellen.

Bron TCTubantia