Teken- en schilderclub top 15 teken- en schilderwerken van februari 20

Magazine  »  Hobby’s (333 artikelen)  »  Hobby’s (118 artikelen)

Vanaf nu publiceren wij maandelijks de 15 beste werken van de maand van de Teken- en schilderclub op 50plusser.nl.

1. Opa
Opa was 92 toen hem tekende.Ik vind oudere mensen met hun doorleefde gezichtsuitdrukking prachtig om vast te leggen .
opa schilderij

2. Fantasie dieren
Deze dieren zijn geschildert na eigen fantasie,na dat je er meer kleur in doet zie je steeds meer dieren.Het is leuk om te schilderen en heb met veel plezier gemaakt.Het is in acril geschildert 41x32cm.groetjes Jantina.
schilderij 2

3. Vrienden voor het leven
De tweede in de rij over het varken. Deze twee zijn zo te zien erg dol op elkaar.
schilderij 3

4. Kindertekening van Majong
Ik ben ook gaan tekenen deze week en dit is mijn derde tekening – ik ben aan het experimenteren gegaan met potlood, conté, pen en stift en dit is het resultaat. Misschien toch te donker geworden…. ? Ik ben van plan om net als jullie ook met pastel en waterverf te gaan oefenen. Hartstikke leuk om te doen, groetjes van mij, yvonne
schilderij 4

5. Dit is nou mijn schoondochter!!
Wel toen ze nog een heel klein meisje was, inmiddels is ze zo’n 20 jaar ouder!!
schilderij 5

6. Houtskool
Even als voorbeeld voor Nannie
schilderij 6

7. Wit waar kleur in zit
Er was een wedtrijd op de academie en ik wou eerst niet meedoenmaar laat in de ochtend kreeg ik toch spijt en heb vlug dit letterlijk in elkaar geflanst,niet denken maar doen.Heb niet gewonnen maar kreeg veel complimenten over dit werk.
schilderij 7

8. Oude theepot
Valt niet zo veel over te zeggen ,een van de stillevens die ik heb gemaakt.
schilderij 8

9. Mijn boerderij bijdrage..
Is heel erg jong, net uit het ei!!
De boer is deze vast vergeten te rapen, anders had ie misschien wel in mijn eierdopje gezeten..

schilderij 9

10. Gwenny’s kleutertekeningen
Ik was op zolder aan het rommelen en vond nog een aantal kleutertekeningen van mijn dochter die toen 4 jaar was. Wat grappig dacht ik, ze tekende altijd zonnen met een zonnebril, en de mol vond ik voor haar leeftijd ook erg goed getekend. Het bracht me op het idee om er een schilderijtje van te maken.

11. Stipjes en streepjes
Ik had ooit een tekening gezien van een aquarellist die verschrikkelijk mooi tekenen kon. Hij zette zulke fijne stippen neer dat je niet kon zien dat er lijntjes waren. Ik denk dat ga ik ook proberen. Hoewel mijn tekening bij lange na niet op de zijne lijkt is het begin er.

12. Ik wil eruit!
dit is zomaar wat geklodder;momenteel zit ik niet goed in mijn vel en heb daarom even ook geen zin om iets na te tekenen met houtskool;maar ik heb dit gedaan groetjes Gerda 60×50
schilderij 12

13. De fluitspelende stier
wel een hele oude uit 2007,geloof ik,maar dan heb ik toch iets van de boerderij; het volgende thema:houtskool(heb ik nog nooit gedaan)daar zal ik aan mee trachten te doen groetjes Gerda
schilderij 13

14. Thema van de maand januari
schilderij 14

15. Nieuw leven
dit is een schilderij als ode aan het komenede voorjaar;ik heb enorm geworsteld met dit schilderij;ik begon met veters op het doek te plakken,waarmee ik later geen raad wist,ik ben er nu uitgekomen en heb de veters mee laten doen in het spel van het “nieuwe leven”;ik vind hem nog niet helemaal goed,maar het begin is er….
acryl 80×100
groetjes Gerda