Thaise voetmassage

Thaise voetmassage
Thaise voetmassage

Graag zou ik Thaise voetmassage onder de aandacht willen brengen. Het is hier nog redelijk onbekend, maar als je er eenmaal mee in aanraking bent gekomen, wil je niets anders meer.

Door middel van Thaise voetmassage wordt het natuurlijk genezingsproces en de energiedoorstroming van het lichaam geactiveerd.

Bij Thaise voetmassage worden de drukpunten op de voetzool met een massagestokje gestimuleerd. Een van de primaire doelen van deze vorm van voetmassage is vermindering van spanning op lichamelijk en psychisch gebied. Het verbetert de doorbloeding, activeert de organen en stimuleert de zenuwbanen.

De Thaise voetmassage wordt opgebouwd met wrijfbewegingen over de gehele voet om de voet op te warmen, daarna volgen lichte knedingen en acupressuur. De organen van de mens zoals bijvoorbeeld hart, longen, maag, darmen en nieren zijn terug te vinden op de voetzool. Het is als het ware de spiegel van ons lichaam. Door acupressuur met een massagestokje uit te oefenen op bepaalde punten van de voetzool worden de organen gestimuleerd. Het is lekker om deze massage te ondergaan. Sommige mensen voelen tintelingen, kriebels en prikkels, dit is heel normaal. In sommige gevallen kan een (lichte) pijnprikkel voelbaar zijn die wijst op blokkades. Door deze punten zacht aan te drukken en te masseren worden de blokkades verminderd of opgeheven.

Voetmassage brengt het lichaam tot rust en de delen die door stress uit balans zijn geraakt worden weer van voldoende bloed en energie voorzien. Doordat ons lichaam tijdens een voetmassage volledig gestimuleerd wordt komen er natuurlijk ook afvalstoffen vrij die in onze organen vast zaten. Die kunnen soms onze emoties parten spelen. Dit is volkomen normaal en is geen reden tot ongerustheid of zorgen.

Artikel links