The Tall Ships

Magazine  »  Actualiteiten (702 artikelen)  »  Watersport (27 artikelen)

_
__

De Tall Ships komen naar Nederland! Uit alle windstreken koersen ze af op Den Helder, dit jaar de finishhaven van de fameuze Tall Ships’ Races. Op 20 augustus barst Europa’s grootste Sail-evenement los aan de kaden van het Nieuwediep en de Marinehaven. Vier dagen lang zinderend en spetterend feest. A once in a lifetime event. Heeft u het al in uw agenda?

Meer dan 75 Tall Ships uit Europa, Azië en Zuid-Amerika leggen van 20 t/m 23 augustus hun loopplanken uit in Den Helder. Onder hen 45 (!) dwarsgetuigde zeilschepen van de A- en B-klasse, de Zwanen van de Oceaan. Operationeel directeur Evert van den Broek: “Nooit sinds de Gouden Eeuw verzamelde zich een grotere armada Tall Ships in Nederlands water. Ook de diversiteit is enorm. Van majestueuze 4-masters tot gaffelschoeners, barken, yawls, briks, brigantijnen en andere varende unica. Tegen de achtergrond van het Napoleontische Willemsoord en de Marinehaven een eenmalig tableau. We hebben meer dan 1500 meter kade nodig om zoveel prachtige schepen optimaal aan het publiek te presenteren! “

The Tall Ships’ Races starten dit jaar in Liverpool en finishen via het Noorse Måløy en Bergen in Den Helder. Aan het evenement nemen vrijwel alle traditionele zeil- en opleidingsschepen in Europa deel. Ook uit andere werelddelen sluiten windjammers aan. Meer dan 1500 trainees en vele honderden vaste bemanningsleden zorgen voor een unieke sfeer in de haven. Liefst 500 vrijwilligers uit het hele land helpen het evenement in goede banen te leiden.

Rond de internationale Sailvloot is het 4 dagen lang feest aan de kaden en in binnenstad van Den Helder, met elke dag nieuwe hoogtepunten. Het evenement is bestemd voor iedereen die houdt van een gezellige dag, dus ook voor de niet-zeilkenners! Het programma is hoogst gevarieerd. Niet alleen op nautisch gebied maar ook cultureel, sportief en qua entertainment is er van alles te beleven.

Weten hoe u Den Helder deze vier dagen het beste kunt bereiken? Kijk bij bereikbaarheid voor tips. Hier is er vast één: NS zet op de drukste dagen van het evenement, vrijdag 22 en zaterdag 23 augustus, zelfs extra treinen in naar Den Helder. Ook op de andere dagen is het evenement prima met de trein te bereiken. Kijk op www.ns.nl voor een reisadvies op maat. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met de organisatie op.