Theater Carre komt noodlijdende horeca tegemoet met pop-uprestaurants

Chefs Restaurant Rijsel
Credit: Janus van den Eijnden
Chefs Restaurant Rijsel
Credit: Janus van den Eijnden

Net als de cultuurbranche wordt ook de horeca hard geraakt. Koninklijk Theater Carré opende daarom vorige week een groots zomers terras op de Amstel. Vanaf donderdag 16 juli stelt ze iedere twee weken een deel van haar terras als pop-up beschikbaar voor Amsterdamse restaurants die zelf geen of beperkt eigen terras hebben.

Op het Carré Terras op de Amstel. Bezoekers kan je genieten van een lunch, diner of borrel op een van de mooiste plekken van Amsterdam. Naast het eigen menu van Carré Terras op de Amstel, wordt er van donderdag t/m zondag ook een speciaal vast menu geserveerd door de collega-restaurants.

Restaurants Rijssel, Entrepot en Binnenvisser
De eerste twee weken opent Rijsel een pop-up, gevolgd door Entrepot. Ook Binnenvisser zal 2 weken pop-up op het terras verschijnen. Andere deelnemende restaurants worden later bekendgemaakt. Reserveren voor lunch en diner kan vanaf vandaag.

Zware tijden
“Het zijn ongelofelijk zware tijden, ook voor de horeca en cultuurbranche. Om als zelfstandig theater zonder cultuursubsidies voort te blijven bestaan, moeten we creatief en ondernemend zijn en elkaar helpen.
We vinden het belangrijk een bindende rol te hebben in Amsterdam en vinden het fantastisch dat we onze krachten bundelen met de ondernemers en keukenhelden van deze Amsterdamse restaurants”

, aldus Madeleine van der Zwaan, directeur van Koninklijk Theater Carré.
“Rijsel kijkt uit naar een unieke samenwerking met het iconische theater Carré. Wij zijn vereerd dat Carré nu ook onze klassiekers een podium biedt”, aldus Stephanie Lücken van Rijsel.


Carré Terras op de Amstel
Bij Carré Terras op de Amstel kunnen gasten op het water genieten van een borrel, lunch of diner met een fantastisch uitzicht over de Amstel en zon tot in de late avond.
Met consumpties op het terras en de mogelijkheid om bij het afrekenen een extra donatie te doen hoopt Carré, dat al 132 jaar bekend staat als hét theater van Nederland, haar voortbestaan veilig te stellen. Dit gezien het feit dat het theater geen subsidie ontvangt en de inkomsten de afgelopen maanden zijn weggevallen.Het terras is van maandag t/m woensdag geopend van 11.00 – 21.00 uur en van donderdag t/m zondag van 11.00 – 22.00 uur. Reserveren kan via Carre.nl. Het Carré terras aan de Amstel is tot eind september geopend.

Artikel links