Theatersucces Edith Piaf en Marlene Dietrich komt met drie extra voors

In bed met Dietrich en Piaf, foto Neeltje Knaap
In bed met Dietrich en Piaf, foto Neeltje Knaap

Overladen met lovende recensies komen er drie extra voorstellingen van In bed met Edith Piaf en Marlene Diettrich. Beide diva’s ontmoeten op 24, 26 en 27 decemer Scrooge. De extra voorstellingen zijn tijdens de feestdagen te zien in De Hallen Studio’s in Amsterdam.

In bed met Dietrich en Piaf, foto Neeltje Knaap
In bed met Dietrich en Piaf, foto Neeltje Knaap

Marlene Dietrich (1901-1992) en Edith Piaf (1915-1963) waren hartsvriendinnen. Maar later ontspoorde de vriendschap. Waarom? Wellicht omdat ze nogal van elkaar verschilden.
Edith Piaf, genoot met volle teugen van het leven zoals dit zich aandiende, Marlene plande haar leven zeer zorgvuldig om zo hoog mogelijk te scoren.

In bed met Dietrich en Piaf: een nachtelijke confrontatie
In bed met Dietrich en Piaf
speelt zich af op Kerstavond in de jaren 80 in Parijs.
Marlene vertoont zich al tien jaar niet meer buiten. Edith is al ruim twintig jaar dood, maar dat weer- houdt haar er niet van om een bezoekje te brengen aan haar voormalige goede vriendin, om verhaal te halen.
Tijdens de nachtelijke confrontatie wordt duidelijk hoezeer deze diva’s van elkaar verschillen, maar ook hoeveel de twee nog van elkaar houden. Heden en verleden vloei- en door elkaar heen als Edith en Marlene ieder hun eigen versie van de gebeurtenissen geven. Humor, nostalgie, feit en fictie vormen een verrassend geheel in dit briljante hersenspinsel van Daniël Cohen.

Twee ijzersterke vrouwen
Marlene Dietrich en Edith Piaf waren bevriend. Twee sterke vrouwen, iconen van hun tijd, die beide op eigen wijze een stempel wisten te drukken op de Franse, Duitse en Amerikaanse cultuur. Zij lieten hun leven niet bepalen door de mannen om hen heen, maar namen de regie in eigen hand. Dietrich en Piaf verschillen in hun ideeën over mannen, over idealen, over overleven.

Ger Otte speelt alle mannen in het leven van Piaf en Dietrich

Ger Otte (o.a. Ciske de Rat en Beauty and the Beast) vertolkt alle mannen in hun leven.Frédérique Sluyterman van Loo (o.a. Adèle, Conny, Jasperina- De Grote Drie en Billy Elliot) en Irene Kuiper (o.a. Billy Elliot en Sister Act) spelen respectievelijk Dietrich en Piaf. In bed met Dietrich en Piaf is geschreven en geregisseerd door Daniël Cohen.

Extra voorstellingen
De extra voorstellingen van In bed met Dietrich en Piaf zijn op 24, 26 en 27 december om 20.30 uur in De Hallen Studio’s, Hannie Dankbaarpassage 18 in Amsterdam.
 Op de website: www.inbedmetdietrichenpiaf.nl staat onder andere de complete speellijst, recensies, overige info. Kaarten voor de voorstellingen in Amsterdam:

Twee legendes
In bed met Dietrich en Piaf vertelt over een fictieve, nachtelijke confrontatie tussen de twee legendes. Ook zie je hoezeer de vrouwen nog van elkaar houden. Heden en verleden, fictie en realiteit, vloeien in deze muzikale fantasie door elkaar heen als de twee diva’s hun eigen versie van de gebeurtenissen geven.

Twee culturele powervrouwen
Het idee voor In bed met Dietrich en Piaf is afkomstig van Irene en Frédérique. Zij waren samen te zien in de musical Billy Elliot. Op verzoek van Irene en Frédérique schreef Daniël Cohen deze voorstelling over de ongewone vriendschap tussen twee culturele power-vrouwen. De pilot-versie van In bed met Dietrich en Piaf was in het voorjaar van 2016 te zien in Het Zonnehuis in Amsterdam Noord en ontving lovende recensies.

In bed met Dietrich en Piaf, foto Neeltje Knaap
In bed met Dietrich en Piaf, foto Neeltje Knaap

In bed met Dietrich en Piaf, foto Neeltje Knaap
In bed met Dietrich en Piaf, foto Neeltje Knaap

Artikel links