Tip App Mijn Eetmeter de barcode-scanner

Foto: Pixabay CC
Foto: Pixabay CC

‘Mijn Eetmeter’ is een online eetdagboek dat mensen helpt om gezonder te eten. Met de app krijg je inzicht in je eetpatroon en in de hoeveelheid energie en voedingsstoffen die je binnenkrijgt. Ook krijg je concrete tips hoe je gezonder kan kiezen. Dat kan allemaal ook helpen om af te vallen.

Barcode-scanner
In de app ‘Mijn Eetmeter’ kun je de barcodes van producten scannen. Zo voeg je makkelijker én sneller producten toe aan jouw dagboek.

In ‘Mijn Eetmeter’ zitten niet alleen producten met een gemiddelde voedingswaarde. Ook heeft het Voedingscentrum zo’n 90.000 (huis)merkartikelen toegevoegd met hun specifieke waarden. Dat maakt de keuze completer en preciezer. Door jouw specifieke producten te kiezen, maak je jouw eetdagboek persoonlijker.

Waarom Mijn Eetmeter?
1. Altijd actueel
‘Mijn Eetmeter’ haalt de productinformatie uit de Levensmiddelendatabank. De productinformatie in deze databank krijgt het Voedingscentrum direct van fabrikanten. Passen de fabrikanten het etiket aan, dan krijgt het Voedingscentrum dus automatisch de meest actuele productgegevens.

2. Gratis en zonder commercieel belang
Mijn Eetmeter is en blijft gratis. Het Voedingscentrum kan deze app gratis aanbieden omdat zij 100% door de overheid gefinancierd wordt om mensen te helpen gezonder te eten. Omdat het Voedingscentrum geen commercieel belang heeft, is de informatie onafhankelijk en betrouwbaar. Persoonlijke informatie zal nooit worden gedeeld met derden.

3. Voedingswaarde zoals je het eet
Scan of selecteer je bijvoorbeeld een pasta, dan wil je natuurlijk de voedingswaarden toevoegen van de gekookte pasta; zo eet je het immers. Staan op het etiket de waarden van de rauwe pasta, dan rekent ‘Mijn Eetmeter’ dit voor je om. Of als je groente eet, dan kun je kiezen of je dit rauw of gewokt eet bijvoorbeeld.

4. Advies ook op vitamines en mineralen
Op het etiket staat hoeveel energie, vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, vezels en zout er in het product zit. In ‘Mijn Eetmeter’ krijg je voor deze voedingsstoffen direct een advies op maat. Maar je kunt in ‘Mijn Eetmeter’ ook letten op vitamines en mineralen. Het Voedingscentrum koppelt namelijk alle producten aan algemene voedingswaarden. Zo krijg je inzicht in heel veel voedingstoffen.

5. Volgens de Schijf van Vijf
Mensen die graag meer volgens de Schijf van Vijf willen eten, biedt het Voedingscentrum een Schijf van Vijf-advies aan. Daarin krijg je te zien hoeveel jij al eet volgens de Schijf van Vijf en krijg je tips hoe je gezonder kunt kiezen.

6. Link met de app ‘Kies Ik Gezond?’
Gebruikers van de ‘Kies Ik Gezond?’-app kunnen producten vanuit die app favoriet maken in ‘Mijn Eetmeter’. In deze app zie je per product of het gezond is.

Bekijk of download
Download in:

Bekijk in Play Store

Bekijk in App Store

De app is ruim een miljoen keer gedownload. ‘Mijn Eetmeter’ is ook beschikbaar via de website Mijn Voedingscentrum.

Bron: Voedingcentrum