Toeristische Vaargids Toervaren in het Land van Maas en Schelde

50 plus -  Land van Maas en Schelde.nl
50 plus – Land van Maas en Schelde.nl

De nieuwe toeristische vaargids werd begin 2006 gelanceerd. In deze unieke gids vindt u alle nautische informatie over de vaargebieden tussen de Schelde en de Maas. Zo worden niet alleen de jachthavens met hun faciliteiten vermeld, maar ook de doorvaarthoogten en bijzonderheden van bruggen en sluizen die men onderweg tegenkomt.

Daarnaast worden op overzichtelijke wijze bezoektips gegeven en evenementen beschreven van de meest diverse plaatsen. Ook voor de fietsliefhebbers staat de gids boordevol informatie: per waterweg worden alle thematische routes vermeld. Ook de aanwezige fietsroutenetwerken in de omgeving van de havens zijn aangegeven. Aan de hand van dit slimme knooppuntensysteem is het mogelijk om het gebied ook per fiets te ontdekken. U bepaalt daarbij zelf uw route en het aantal kilometers dat u wilt fietsen. Ook adressen waar u een fiets kunt huren worden in deze unieke gids vermeld.In de toeristische vaargids vindt u alle vaarwateren in het Benelux Middengebied, met name de provincies Noord-Brabant, Nederlands en Belgisch Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant (arrondissement Leuven).

Meer dan 1.000 kilometer vaarwater in alle soorten en maten…
Van smalle pittoreske kanaaltjes en meanderende rivieren tot moderne transportvaarwegen, getijdenstromen en zeekanalen… Het netwerk leent zich uitstekend voor het uitstippelen van meerdaagse vaarroutes doorheen een verscheidenheid aan landschappen: de waterkant varieert van groene polders tot strak vormgegeven oevers.

Ruim 200 jachthavens verwelkomen u met alle moderne voorzieningen. Mogelijkheden voor rondvaarten en bootverhuur zijn op meerdere plaatsen aanwezig.

Met de boot komt u bovendien recht tot in het hart van belangrijke cultuur- en monumentensteden als Antwerpen, Mechelen, Lier, Turnhout, Leuven, Hasselt, Maastricht, Heusden, Breda en ‘s Hertogenbosch. Fiets door uitgestrekte natuurgebieden, of bezoek een museum of attractiepark. Na een dag varen of een bezoek aan de wal kunt u bovendien heerlijk nagenieten op één van de vele terrasjes langs het water of in de nabijgelegen dorpjes en steden.

Bron: Land van Maas en Schelde.nl
Artikel links