Toetanchamon zijn graf en zijn schatten zijn binnenkort in Nederland t

De internationale tentoonstelling Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten komt voor slechts vijf maanden naar Nederland, exact negentig jaar nadat de onaangeroerde graftombe van de jonge Egyptische farao Toetanchamon ontdekt werd. Deze reizende expositie over de legendarische farao is van 29 november 2012 tot en met 5 mei 2013 te zien in de nieuwe tentoonstellingsruimte Amsterdam EXPO, naast station Amsterdam Zuid. Kaartverkoop start vandaag via www.amsterdamexpo.nl.

 

In de afgelopen jaren hebben miljoenen bezoekers Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten bewonderd in wereldsteden als Parijs, Zürich, Barcelona, Brussel en Seoul.

Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten
Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten reconstrueert de schatten uit de tijd van de jonge farao Toetanchamon. Drie van de grafkamers zijn identiek nagebouwd op basis van de schetsen en notities van Howard Carter en beelden door Harry Burton, de fotograaf van de expeditie. De kamers bevatten replica’s van de meest opvallende voorwerpen zoals juwelen, amuletten, koffers, stoelen, wapens, een sensationele strijdwagen in goud, grote vergulde schrijnen en het beroemde dodenmasker. Alle objecten zijn zorgvuldig vervaardigd door de beste Egyptische ambachtslieden en goedgekeurd door internationaal gerenommeerde wetenschappers en egyptologen. Multimediapresentaties laten de bezoeker kennismaken met de culturele en religieuze wereld van het Oude Egypte. Negentig jaar na de oorspronkelijke ontdekking gaat de graftombe van Toetanchamon opnieuw open, levensecht in Amsterdam.

Bezoekersinformatie
Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten is open voor het publiek van 29 november 2012 tot en met 5 mei 2013 in Amsterdam EXPO aan de Gustav Mahlerlaan 24, Amsterdam, naast station Amsterdam Zuid.

De kaartverkoop voor de expositie start vandaag. Reguliere tickets zijn verkrijgbaar vanaf 16,- (exclusief bespreekkosten). Een audiogids is inbegrepen in de ticketprijs en beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans. Speciaal voor kinderen is een aangepaste audiogids beschikbaar.

Gunstige groepstarieven zijn van toepassing vanaf tien betalende personen. Docenten, leraren en onderwijsassistenten hebben na online registratie altijd gratis toegang tot Amsterdam EXPO.
Amsterdam EXPO is iedere dag geopend van 9.00 uur tot 19.00 uur. 

 


toetanchamon