Top sommeliers n Chrit Rousseau op veiling Dag van de Limburgse wijn

Zondag 23 juni vindt de dag van de Limburgse wijn plaats op Kasteel Wijnandsrade te Wijnandsrade. Elf Limburgse wijnboeren veilen twee speciaal samengestelde cuvée wijnen, in grote magnum en jeroboam flessen. De assemblage van de wijnen gebeurt door twee grootheden uit wijnland Limburg: Petro Cools, sommelier-patron van twee sterren restaurant Da Vinci in Maasbracht en Jennifer Silvius, de beste sommelier van België, werkzaam bij restaurant De Kristallijn in Genk.

De flessen zijn voorzien van een uniek etiket ontworpen door Chrit Rousseau, de bekende Maastrichtse kunstenaar. Chrit Rousseau stelt het originele schilderij dat het etiket van de wijnen siert beschikbaar voor deze unieke veiling. De opbrengst van deze veiling komt geheel ten goede aan hulporganisatie “Mama Alice”.

Deze stichting zet zich in voor de opvang van straatkinderen in Peru. Door onderwijs en welzijnszorg geeft zij kinderen een nieuwe kans op een betere toekomst (www.mamaalice.com). Door het eenvoudige, correcte salarisbeleid en lage overheadkosten, kon de stichting in 2012 bijna 90% van de inkomsten besteden aan het project in Peru.

Chrit Rousseau is bekend van zijn kleurrijke schilderijen van clowns, zijn lievelingsonderwerp. Maar hij maakte ook het beroemde carnavalstableau van In den Ouden Vogelstruys, cd-hoezen van André Rieu’s Maastrichts Salon Orkest, een Limburgse carnavalsposter en een poster voor ‘t Preuvenemint.

Aanmelden voor deze unieke veiling kan via de website van Cuvee de la Charité.